Primul interviu extins cu Francois Hollande in calitate de presedinte al Frantei a fost revendicat de un website, Slate.fr. Interviul a fost realizat vineri dimineata, inaintea celui de-al doilea tur al prezidentialelor, desfasurat duminica si castigat de Hollande, dupa cum precizeaza Slate.fr. Potrivit Pure Medias-Ozap.com, si postul de televiziune TF 1 a difuzat, duminica seara, o discutie inregistrata cu Francois Hollande in calitate de presedinte, realizata cu o zi inaintea alegerilor.

  • "Yes I speak English, more fluently than the former President. But a French president has to speak French!" ("Da, vorbesc engleza, mai fluent decat fostul presedinte. Dar un presedinte francez trebuie sa vorbeasca in franceza!"), spune Hollande, in limba engleza, in interviu. Potrivit acestuia, i se pare "neplacut" cand, la intalniri politice europene, aude "prieteni romani, polonezi, portughezi, uneori italieni" vorbind in limba engleza mai des decat in propria lor limba, dar recunoaste ca "la nivel neoficial contactele pot fi stabilite in aceasta limba". "Cu toate acestea, voi apara peste tot folosirea limbii franceze", afirma Hollande.

Potrivit Ozap.com, interviul pentru Slate.fr a fost realizat de Jean-Marie Colombani, Eric Le Boucher, Johan Hufnagel, Eric Leser si Jean-Marie Pottier. Colombani, fost director Le Monde, a fondat site-ul Slate.fr in 2009, alaturi de jurnalistii Le Boucher, Hufnagel, Leser si de Jacques Attali. Slate.fr este afiliat Slate Group/Washington Post.

Tot Ozap.com noteaza ca emisiunile politice difuzate de France 2 si TF 1 duminica seara, la inchiderea urnelor, au atras impreuna circa 10 milioane de telespectatori, cu aproape opt milioane mai putin decat dezbaterea Hollande-Sarkozy, transmisa miercuri seara.

Daca France 2 a atras aseara 5,5 milioane de telespectatori, iar TF 1 - 4,6 milioane de telespectatori, M6, al treilea post in clasamentul audientelor, a reusit sa atraga 3,56 milioane de telespectatori cu filmul "Men in Black II". La primul tur de scrutin, M6 se situa tot pe locul trei cu prima parte a seriei "Men in Black" (3,9 milioane de telespectatori), in timp ce France 2 avea 5,16 milioane de telespectatori, iar TF 1 - 5,57 milioane.

In seara celui de-al doilea tur al prezidentialelor din Franta, alte doua posturi au reusit audiente de peste un milion de telespectatori, tot cu filme: France 3 (filmul "Hibernatus") - 1,94 milioane de telespectatori, iar TMC (filmul "Ole") - 1,25 milioane.