Creative Fitness Studio este un program de antrenare a creativitatii care are la baza un design original si care imbina metodologii vechi si noi de formare a adultilor (de la training si coaching, la hosting si world cafe) cu know-how din sfera industriilor creative, pentru a raspunde nevoilor de dezvoltare ale unui public in cautare de experiente de invatare din ce in ce mai bogate. Este un sens nou care se da conceptului de sala de fitness, pe care Beatrice Weber (FFFF) il explica astfel: "Asa cum la o sala de sport te antrenezi pentru dezvoltarea si mentinerea masei musculare, la studioul nostru vii, iti antrenezi creierul si iti pastrezi tonusul creativ. Creativitatea se descopera si se antreneaza."

Creative Fitness StudioFoto: FFFF

Programul se va desfasura pe mai multe luni si deja s-a anuntat lansarea celei de-a doua sesiuni de antrenamente, intre 15 mai - 7 iunie. Fiecare luna are si un antrenor virtual pe langa cei doi profesionisti - Sandra Ghitescu si Vlad Ioan Tausace - luna aceasta fiind Nebunul. Vlad motiveaza alegerea acestei teme: "Nebunia nu trebuie inteleasa doar in sens clinic, sensurile ei culturale sunt mult mai profunde. Nebunia a insemnat de-a lungul istoriei ideilor: erezie, curajul de a spune adevarul, desituare si izolare de comunitatea traditionala, ratacire de bunavoie pe carari nebatute. Nebunul este in egala masura bufon, joker, trickster sau chiar zeu. Vom invoca diversele fatete ale personajului intr-un proces 100% creativ care mizeaza pe anularea sau sfidarea regulilor."

Cei care au participat la prima serie spun ca au plecat cu un lucru foarte valoros, referitor la aplicabilitatea a ceea ce au invatat: "Mi-a placut foarte mult experienta Creative Fitness; mi-a incarcat bateriile, mi-a deschis usi noi si mi-a aratat noi unghiuri de a aborda o problema.", povesteste Isabela, iar Cami spune ca: "Am invatat metode pe care le pot folosi oricand sunt intr-o pana de idei sau nu stiu cum sa le pun in practica pe cele pe care le am deja."

Si totusi, de ce este nevoie sa existe un astfel de spatiu in care sa iti antrenezi creativitatea?

Ne lamureste mai bine Sandra, antrenoarea CFS: "Creative Fitness Studio este un spatiu in care suspendam presiunea cotidiana profesionala sau personala, pentru a ne reaminti ca e in natura noastra sa putem face mai mult sau mai putin orice ne propunem. Prin diverse exercitii creative ne antrenam sa sarim de la "nu se poate" la "cum se poate?"

Creative Fitness Studio este cel mai nou program al Fundatiei Friends For Friends, cu un format inedit: fiecare luna include opt sesiuni - in fiecare marti si joi - cu abonamente tip sala de fitness, pe diverse nivele, pentru dezvoltarea si exersarea intensiva a creativitatii.

Serile de marti sunt pentru exercitii intense si serile de joi sunt seri de relaxare, cu invitati speciali (pana acum au fost Tudor Chirila, Liviu Mihaiu, Bogdana Butnar, Cosmin Alexandru, iar urmatorii anuntati sunt, momentan, Mugur Ciumageanu, Vera Ion si Bogdan Naumovici). Accesul este limitat la 26 de participanti, iar antrenamentele au loc in sediul FFFF, de pe Str. Brezoinu, nr. 4.

Pentru mai multe detalii despre cum a fost la seria I de Creative Fitness Studio si cum va fi la seria II, explorati site-ul www.ffff.ro si pagina de Facebook a proiectului: http://www.facebook.com/CreativeFitnessStudio.