Postul OTV a anuntat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ca va scoate din grila sa de programe emisiunea "Dan Diaconescu Direct", incepand cu data de 17 mai, intr-o adresa inregistrata joi de Consiliu, transmite Mediafax.

Potrivit adresei de la Acsis Solv Ipurl, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, in locul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" se va introduce in grila postului OTV un alt program ale carui coordonate vor fi supuse spre aprobare administratorului judiciar pana cel tarziu pe 15 mai. Administratorul special al SC Ocram Televiziune SRL, Diana Voiculescu, "se va asigura ca toate emisiunile difuzate de postul de televiziune OTV vor respecta intocmai prevederile legale in materie, in caz contrar urmand ca administratorul judiciar sa dispuna scoaterea din grila a emisiunilor" respective, se mai spune in adresa.

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a declarat pentru Mediafax ca respectiva adresa este doar o notificare, de care Consiliul a luat act, nefiind necesara aprobarea CNA pentru scoaterea unei emisiuni din grila de programe a unui post. Aprobarea CNA este necesara in cazul in care este modificata structura de programe a postului respectiv (ponderea diferitelor tipuri de emisiuni - informative, de divertisment etc.), aprobata de Consiliu atunci cand postul primeste licenta.

CNA a injumatatit in mai multe randuri licenta OTV, pentru ca postul difuzeaza publicitate electorala la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie, astfel ca postul nu mai poate emite decat pana la data de 29 mai. Sirul de sanctiuni de injumatatire a licentei audiovizuale a OTV aplicate recent de CNA este fara precedent in istoria Consiliului.

Licenta audiovizuala a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie, dupa ce, pe 27 martie, CNA hotarase deja injumatatirea licentei OTV (care ar fi expirat in mod normal pe 1 aprilie 2013). In data de 10 aprilie, CNA a decis, insa, din nou injumatatirea licentei, pentru ca Dan Diaconescu a continuat sa isi faca publicitate politica, astfel ca televiziunea mai putea emite pana pe 4 iulie. In urma celei mai recente decizii a CNA, de pe 24 aprilie, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite pana pe 29 mai.

Ulterior, daca doreste ca OTV sa mai poata emite, Dan Diaconescu trebuie sa solicite CNA o noua licenta audiovizuala.

CNA a stabilit aceasta sanctiune drastica, dupa ce, in ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politica in afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV urmatoarele sanctiuni: o somatie publica, o amenda de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, doua de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de intrerupere a emisiei obisnuite a OTV pentru 10 minute, intre orele 19.00 - 19.10 (stabilita de CNA pe 4 octombrie 2011), o alta decizie de intrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, in acelasi interval orar (aplicata de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar si o decizie de intrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, intre orele 18.00 - 21.00 (stabilita de CNA pe 15 martie).

Prezent la sedinta CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV si realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus ca nu a facut publicitate politica in emisiunile sale.

"Nu sunt membru in PPDD, nu am nicio functie in PPDD. In emisiunile mele au fost prezenti si alti reprezentanti ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat ca el da doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legatura directa in acte si nu pot fi invocat intr-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat ca problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Basescu, dar si ca urmare a faptului ca membrii CNA sunt reprezentantii unor partide politice.

Ulterior, OTV a anuntat CNA ca a atacat in instanta decizia de injumatatire a licentei sale.

Pe de alta parte, Dan Diaconescu mai detine o televiziune - Direct Digital TV (DDTV).