UPDATE Curtea de Apel a suspendat decizia CNA de injumatatire a licentei OTV cu sase luni. Cererea OTV de anulare a deciziei CNA va fi judecata pe 29 mai. Ion Onisei/CNA: Vom introduce recurs

de V.O.     HotNews.ro
Vineri, 11 mai 2012, 14:27 Economie | Media & Publicitate


Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea OTV de suspendare a deciziei prin care CNA injumatatea, in martie, cu sase luni perioada de licenta a acestui post, in contextul in care OTV a cerut in instanta anularea acelei decizii a Consiliului, potrivit Mediafax, care il citeaza pe avocatul OTV, Catalin Fenechiu. Curtea de Apel urmeaza sa judece in data de 29 mai solicitarea OTV de anulare a deciziei CNA din 27 martie, potrivit sursei citate.

 • In data de 27 martie, Consiliul audiovizualului a decis sa injumatateasca perioada de licenta acordata OTV cu sase luni, pana la data de 28 septembrie, din cauza publicitatii politice facute de acest post Partidului Poporului - Dan Diaconescu. Ulterior, tot pentru publicitate politica, forul audiovizual a mai luat doua decizii de injumatatirea a licentei OTV, in urma carora televiziunea ar fi trebuit sa se inchida pe 29 mai - ziua in care acum, dupa suspendarea deciziei CNA din 27 martie, urmeaza sa se judece solicitarea OTV de anulare a acelei decizii.

UPDATE: "S-a suspendat prima decizie de injumatatire a perioadei de valabilitate a licentei OTV, ceea ce probabil poate atrage si inaplicarea, pe cale de consecinta, a ulterioarelor decizii de reducere a termenului de valabilitate a licentei. Pana nu vedem motivatia, nu ne putem pronunta. Vom introduce recurs. Ca jurist sunt contrariat de faptul ca instanta nu a tinut cont de prevederile articolul 95, indice 2, aliniatul 2 din Legea Audiovizualului", a spus pentru HotNews.ro Ioan Onisei, vicepresedinte CNA. La randul sau, presedintele CNA Rasvan Popescu a spus ca este vorba doar despre o suspendare a deciziei, nu de anularea ei si ca "pe fond sunt convins ca vom casiga".

 • Potrivit reglementarii invocate de Ioan Onisei (Art. 95.2 (2) din Legea Audiovizualului, "(2) Contestatia nu suspenda de drept sanctiunea, dar instanta poate hotari, la cerere, dupa 24 de ore de la inregistrarea contestatiei, suspendarea sanctiunii pana la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile."


Mediafax il citeaza pe avocatul Catalin Fenechiu spunand, vineri, ca "vom castiga, pentru ca este un abuz fara margini sa inchizi o televiziune intr-o lume civilizata".

Ieri, aceeasi sursa anunta ca OTV a anuntat CNA ca va scoate din grila sa de programe emisiunea Dan Diaconescu Direct, incepand cu data de 17 mai. Paginademedia.ro l-a citat, vineri dimineata, pe Mihnea Dumitrache, reprezentant al Acsis Solv Ipurl, lichidatorul Ocram Televiziune, spunand ca "emisiunea DDD afecteaza societatea Ocram, care este in insolventa. Rolul insolventei este de a satisface interesele creditorilor. Fara ca postul OTV sa functioneze, creditorii OTV nu-si mai pot recupera creantele. Ori daca aceasta emisiune afecteaza postul OTV si societatea Ocram, trebuie scoasa intr-un fel sau trebuie redusa la limita legalitatii".

 • Dupa ce, in 27 martie, CNA a decis sa injumatateasca licenta OTV pana pe 28 septembrie, in data de 10 aprilie a decis o noua injumatarire, pana la data de 4 iulie. Pe 24 aprilie, CNA a luat pentru a treia oara decizia de injumatatire a licentei OTV, pana pe 29 mai. Joi, 10 mai, CNA ar fi trebuit sa analizeze o noua monitorizare a emisiunilor de publicitate politica ale OTV, analiza care s-ar fi putut solda cu o noua injumatatire a licentei. Insa discutia programata pentru ieri nu a mai avut loc, fiind amanata pentru martea viitoare.

Potrivit Legii Audiovizualului, un post poate fi sanctionat cu injumatatirea perioadei de licenta daca, in prealabil, a fost sanctionat de cel putin doua ori cu obligatia de a difuza timp de trei ore, intre 18.00-21.00, doar textul sanctiunii CNA. Pe 27 martie, Narcisa Iorga, membru CNA, arata ca din momentul in care postul a fost autorizat OTV a avut 9 sanctiuni de intrerupere cu 10 minute si 7 sanctiuni cu intrerupere de 3 ore.

Dan Diaconescu mai detine si postul DDTV (Direct Digital TV, operat de Telecroma Media SRL din 2005).

Tribunalul Bucuresti a admis, la sfarsitul lunii martie, intrarea in insolventa a societatii Ocram Televiziune, care opereaza OTV. Insolventa a fost ceruta de compania de productie Mamitzu Production.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3124 vizualizari

 • -42 (46 voturi)    
  bravo! (Vineri, 11 mai 2012, 14:31)

  bors cu miere [utilizator]

  un pas mare spre respectarea libertăţii presei!
  justiţia funcţionează, în ciuda regimului fesenist băsescu-ponta.
  • +36 (42 voturi)    
   Libertatea presei nu insemna indoctrinare (Vineri, 11 mai 2012, 14:49)

   Mjay [utilizator] i-a raspuns lui bors cu miere

   Libertatea presei nu insemna indoctrinarea saracilor. Regulile sunt aceleasi pentru toata lumea. De ce sa fie OTV mai cu mot? Daca nu se supune legii electorale de ce sa nu plateasca?
   • 0 (0 voturi)    
    electoral (Sâmbătă, 12 mai 2012, 8:37)

    gogu [anonim] i-a raspuns lui Mjay

    desteptule , ceilalti nu au facut campanie electorala cand pe toate posturile tv manca k...at ponta , scrin ,si acolitii spunand ce or sa faca , ce or sa dreaga , cine este presedinte , cine este lingator etc ????? mai calm si mai invata !
  • +15 (17 voturi)    
   lol (Vineri, 11 mai 2012, 15:41)

   me [anonim] i-a raspuns lui bors cu miere

   decizia de injumatatire a licentei a fost politica sau cel putin motivul ei...
   totusi 0TV a incalcat niste legi si pe langa asta intr-o tara civilizata era inchisa de mult (ce-i drept pentru alte motive nu asta... si nu era singura televiziune)

   presa NU are dreptul sa calomnieze ... sau ma rog nu ar trebui sa aiba acest drept
  • +9 (9 voturi)    
   Defineste justitia? (Vineri, 11 mai 2012, 15:48)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui bors cu miere

   Asta ca sa stiu despre ce vorbesti!
   Despre bors sau despre... miere?
 • +26 (26 voturi)    
  lume civilizata (Vineri, 11 mai 2012, 14:37)

  Calin [anonim]

  Intr-o lume civilizata se trage apa...
 • +18 (18 voturi)    
  Irelevant (Vineri, 11 mai 2012, 14:41)

  Cataleya [utilizator]

  CNA nu are atributii judecatoresti.
  CNA poate sa decida intr-un anumit fel iar justitia poate sa sustina sau sa anuleze decizia CNA.
  Pana aici nu e nicio problema.
  CNA nu are decat sa prezinte documentele care arata ca OTV a incalcat legea audio-vizualului, iar Justitia, la randul ei, n-are decat sa decida daca sanctiunea CNA este corecta sau nu.
 • +12 (12 voturi)    
  lol (Vineri, 11 mai 2012, 14:55)

  me [anonim]

  pai vor si astia sa se puna bine cu potentialul presedinte dede ... sau didi :)
 • +20 (22 voturi)    
  Oh NU! (Vineri, 11 mai 2012, 14:58)

  B.Dan [utilizator]

  De departe cea mai proasta veste de azi.
  • -1 (1 vot)    
   prostul (Sâmbătă, 12 mai 2012, 8:40)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui B.Dan

   ai probleme ca te-ai trezit mai prost caieri ???!!! mananca balegar de la a3,a2,real, etc si poate ,poate daca mai si inveti sa te trezestui altfel
 • -6 (14 voturi)    
  umor sau absurd şi sigur laşitate (Vineri, 11 mai 2012, 15:01)

  unu' dintre mulţi [anonim]

  lăsând la o parte comentariul lui borş cu miere, care e ori plin de umor, ori plin de absurd, nu înţeleg cum vin minusuri fără niciun argument faţă de afirmaţia propusă de comentator... plini de laşitate cei ce pun minusuri aiurea... eu nu votez, însă argumentez că la partea a doua, privind regimul fesenist, sunt de acord... cu prima parte nu sunt de acord, mai precis sunt convins că dan diabolescu a decartat în stânga şi dreapta la cinstiţii de judecători pt. a obţine decizia... sau e afiliat usl-ului şi e pus doar să facă praf, să ia procentaje şi să se alieze cu usl-ul pe urmă... cât despre cna, e încă în mâna pdl... ce scandal pe orgolii ale aceloraşi inculţi de politicieni, ieşiţi toţi din acelaşi pcr...
  • +6 (6 voturi)    
   nu uita! (Vineri, 11 mai 2012, 15:19)

   B.Dan [utilizator] i-a raspuns lui unu' dintre mulţi

   Ia in calcul si faptul ca, ale noastre comentarii, nu apar instant precum voturile. Poate unele comentarii sunt in asteptare, poate altii care au dat minus au comentat ulterior (eu spre exemplu). Pe de alta parte, pot sa nu fiu de acord cu cineva si totusi sa aleg sa nu-i argumentez de ce nu sunt de acrod. Am aceasta libertate...
   • -2 (4 voturi)    
    libertatea... (Vineri, 11 mai 2012, 15:51)

    unu' dintre mulţi [anonim] i-a raspuns lui B.Dan

    Scuze, dacă ai doar libertate fără raţiune morală poţi acuza, înfunda, da minusuri, fără a fi nevoit să argumentezi logic de ce, adică nu ai curajul răspunderii deşi nu eşti identificabil direct... Nu mă refer doar la tine, strict, ci la toţi cei ce procedează la aplicarea cu ghiotura de minusuri şi epitete-invective când opiniile altora nu le convin... scuze din nou, dar în comentariul tău lămuritor, în sintagma "...faptul că, ale noastre comentarii, nu apar..." virgulele nu trebuie să existe, tocmai de aceea ai ales formularea inversă, pt. a elimina cacofonia, dar virgulele nu există în acest caz, în nicio limbă indoeuropeană, inclusiv româna, nu se pun virgule în propoziţii subordonate imediat după conjuncţia ce le introduce, nici între subiect şi predicat... referitor la libertate, din nou, când e prea multă devine libertinism, cam cum e acum prin România, unde fiecare are libertatea să dea într-altul în orice fel când nu-i convine opinia celuilalt, nu şi să ofere argumente de ce o face, cum e cazul în orice democraţie pretinsă şi în orice societate civilizată... Mulţumesc pt. amabila atenţie !
 • +14 (16 voturi)    
  Deja justitia a inceput sa functioneze "cum trebu" (Vineri, 11 mai 2012, 15:30)

  Andor74 [anonim]

  amanare la Nastase, achitare la Becali....
  Suntem pe calea ce buna.
 • -3 (7 voturi)    
  p=astia cand ii vedem la brutarie? (Vineri, 11 mai 2012, 15:51)

  gigi [anonim]

  amanare la urdea, la blejanar, la basica...
 • 0 (2 voturi)    
  donatie (Vineri, 11 mai 2012, 17:05)

  irinel [anonim]

  As dona taota averea mea actuala si de acum inainte unui al doilea Lee Harvey Oswald care sa se ocupe de toti depravatii astia de politicieni si politruci care strica imaginea Romaniei. Nu ma judecati, nu sunt nationalist sunt patriot!
 • 0 (0 voturi)    
  Justitia a castigat! (Sâmbătă, 12 mai 2012, 14:53)

  Parol [anonim]

  Iar eu va salut din Congo, cautand-o pe Elodia si branza Dell.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by