Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea OTV de suspendare a deciziei prin care CNA injumatatea, in martie, cu sase luni perioada de licenta a acestui post, in contextul in care OTV a cerut in instanta anularea acelei decizii a Consiliului, potrivit Mediafax, care il citeaza pe avocatul OTV, Catalin Fenechiu. Curtea de Apel urmeaza sa judece in data de 29 mai solicitarea OTV de anulare a deciziei CNA din 27 martie, potrivit sursei citate.

  • In data de 27 martie, Consiliul audiovizualului a decis sa injumatateasca perioada de licenta acordata OTV cu sase luni, pana la data de 28 septembrie, din cauza publicitatii politice facute de acest post Partidului Poporului - Dan Diaconescu. Ulterior, tot pentru publicitate politica, forul audiovizual a mai luat doua decizii de injumatatirea a licentei OTV, in urma carora televiziunea ar fi trebuit sa se inchida pe 29 mai - ziua in care acum, dupa suspendarea deciziei CNA din 27 martie, urmeaza sa se judece solicitarea OTV de anulare a acelei decizii.

UPDATE: "S-a suspendat prima decizie de injumatatire a perioadei de valabilitate a licentei OTV, ceea ce probabil poate atrage si inaplicarea, pe cale de consecinta, a ulterioarelor decizii de reducere a termenului de valabilitate a licentei. Pana nu vedem motivatia, nu ne putem pronunta. Vom introduce recurs. Ca jurist sunt contrariat de faptul ca instanta nu a tinut cont de prevederile articolul 95, indice 2, aliniatul 2 din Legea Audiovizualului", a spus pentru HotNews.ro Ioan Onisei, vicepresedinte CNA. La randul sau, presedintele CNA Rasvan Popescu a spus ca este vorba doar despre o suspendare a deciziei, nu de anularea ei si ca "pe fond sunt convins ca vom casiga".

  • Potrivit reglementarii invocate de Ioan Onisei (Art. 95.2 (2) din Legea Audiovizualului, "(2) Contestatia nu suspenda de drept sanctiunea, dar instanta poate hotari, la cerere, dupa 24 de ore de la inregistrarea contestatiei, suspendarea sanctiunii pana la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile."

Mediafax il citeaza pe avocatul Catalin Fenechiu spunand, vineri, ca "vom castiga, pentru ca este un abuz fara margini sa inchizi o televiziune intr-o lume civilizata".

Ieri, aceeasi sursa anunta ca OTV a anuntat CNA ca va scoate din grila sa de programe emisiunea Dan Diaconescu Direct, incepand cu data de 17 mai. Paginademedia.ro l-a citat, vineri dimineata, pe Mihnea Dumitrache, reprezentant al Acsis Solv Ipurl, lichidatorul Ocram Televiziune, spunand ca "emisiunea DDD afecteaza societatea Ocram, care este in insolventa. Rolul insolventei este de a satisface interesele creditorilor. Fara ca postul OTV sa functioneze, creditorii OTV nu-si mai pot recupera creantele. Ori daca aceasta emisiune afecteaza postul OTV si societatea Ocram, trebuie scoasa intr-un fel sau trebuie redusa la limita legalitatii".

  • Dupa ce, in 27 martie, CNA a decis sa injumatateasca licenta OTV pana pe 28 septembrie, in data de 10 aprilie a decis o noua injumatarire, pana la data de 4 iulie. Pe 24 aprilie, CNA a luat pentru a treia oara decizia de injumatatire a licentei OTV, pana pe 29 mai. Joi, 10 mai, CNA ar fi trebuit sa analizeze o noua monitorizare a emisiunilor de publicitate politica ale OTV, analiza care s-ar fi putut solda cu o noua injumatatire a licentei. Insa discutia programata pentru ieri nu a mai avut loc, fiind amanata pentru martea viitoare.

Potrivit Legii Audiovizualului, un post poate fi sanctionat cu injumatatirea perioadei de licenta daca, in prealabil, a fost sanctionat de cel putin doua ori cu obligatia de a difuza timp de trei ore, intre 18.00-21.00, doar textul sanctiunii CNA. Pe 27 martie, Narcisa Iorga, membru CNA, arata ca din momentul in care postul a fost autorizat OTV a avut 9 sanctiuni de intrerupere cu 10 minute si 7 sanctiuni cu intrerupere de 3 ore.

Dan Diaconescu mai detine si postul DDTV (Direct Digital TV, operat de Telecroma Media SRL din 2005).

Tribunalul Bucuresti a admis, la sfarsitul lunii martie, intrarea in insolventa a societatii Ocram Televiziune, care opereaza OTV. Insolventa a fost ceruta de compania de productie Mamitzu Production.