Rebekah Brooks, fosta sefa a publicatiilor pe care imperiul media controlat de Rupert Murdoch le detine in Marea Britanie, a prezentat vineri detalii ale legaturilor sale cu liderii politici de la Londra. In cadrul audierilor legate de scandalul telefoanelor interceptate ilegal de tabloidul News of the World, Brooks a povestit intre altele cum actualul premier David Cameron ii trimitea, in campania electorala din 2010, mesaje telefonice lingusitoare care se incheiau cu acronimul "LOL", fara sa stie ce inseamna acesta, relateaza Reuters.

Rebekah BrooksFoto: Reuters

Pana anul trecut, cand a fost inlaturata de la sefia News International - divizia britanica de presa a News Corp, Rebekah Brooks a condus tabloidele News of the World (inchis tot anul trecut, in urma scandalului interceptarilor telefonice) si The Sun, pozitie din care a exercitat o influenta majora asupra multora dintre liderii politici britanici, arata sursa citata. In aceasta calitate, ea a fost pusa, la audierile de astazi, sa ofere detalii despre legaturile sale cu mai multi premieri britanici, inclusiv laburistul Tony Blair si actualul premier David Cameron.

Brooks - supranumita "cea de-a cincea fiica a lui Rupert Murdoch", pentru legaturile sale foarte stranse cu magnatul media - a povestit cum, in timpul campaniei din 2010, David Cameron ii trimitea mesaje pe care le incheia cu acronimul "LOL - lots of love" (multa dragoste - n.r.). Brooks a precizat ca acest lucru s-a intamplat "pana cand i-am i-am spus ca [LOL] inseamna "Laugh out loud" (a rade in gura mare - n.r.).

Potrivit marturiei depuse vineri, citata de Reuters, ea s-a intalnit des cu David Cameron, a presat autoritati guvernamentale sa isi exprime acordul pentru o achizitie importanta pe care grupul lui Rupert Murdoch o urmarea in Marea Britanie si a intervenit, chiar, in disputele dintre fostii premieri laburisti Tony Blair si Gordon Brown.

Intrebata daca anul trecut a primit mesaje de sprijin din partea unor politicieni, in momentul in care a fost prinsa in valtoarea scandalului de la News of the World si a trebuit sa demisioneze, Brooks a spus ca a primit mesaje "indirecte" de la birourile premierului, al ministrului de finante, al ministrului de Interne si al celui de Externe.

Ea a precizat ca a fost contactata, la acea vreme, si de Blair, cu care Rupert Murdoch avea legaturi amicale, dar ca acest lucru nu s-a intamplat si cu Brown.