Revista Newsweek a iesit pe piata saptamana aceasta cu o coperta care va intra in istorie, titrand, peste imaginea lui Barack Obama cu o aureola curcubeu deasupra capului: "Primul presedinte homosexual".

Coperta NewsweekFoto: captura ecran

Articolul care insoteste coperta, semnat de blogger-ul homosexual Andrew Sullivan, sustine ca liderul american a facut o alegere "bine calculata" atunci cand a ales sa anunte, saptamana trecuta, intr-un interviu, ca sustine casatoriile intre persoanele de acelasi sex, noteaza Daily Telegraph.

Intr-o declaratie despre articolul sau, Sullivan afirma ca exista asemanari intre Obama si comunitatea homosexualilor.

"Cand faci un pas inapoi putin si evaluezi activitatea lui Obama in ceea ce priveste drepturile homosexualilor, vezi ca de fapt nu a fost o aberatie. A fost apogeul inevitabil a trei ani de munca. El a fost nevoit sa isi descopere identitatea de negru si sa o impace cu familia sa alba, asa cum homosexualii isi descopera identitatea gay si apoi trebuie sa o impace cu familia heterosexuala", scrie Sullivan.

Barack Obama a devenit saptamana trecuta, in urma interventiei de la postul ABC, primul presedinte american care declara ca sustine mariajele intre homosexuali.