Curtea de Apel Bucuresti a suspendat doua Decizii ale Consiliului care prevedeau injumatatirea licentei televiziunii, pana la 29 mai 2012, astfel incat OTV poate sa functioneze pana la 1 aprilie 2013, daca pana atunci instanta suprema nu se pronunta in cazul recursurilor facute de CNA, informeaza Mediafax. Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a precizat ca institutia pe care o conduce va inainta recurs.

Curtea de Apel Bucuresti a anulat, miercuri, 23 mai, decizia Consiliului National al Audiovizualului (CNA) prin care licenta audiovizuala a OTV a fost injumatatita pana la data de 29 mai. De asemenea, instanta a decis si suspendarea acestei decizii a CNA pana cand se va judeca recursul.

Pe 11 mai, Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea OTV de suspendare a primei decizii a CNA de injumatatire a licentei televiziunii lui Dan Diaconescu, pana la data de 28 septembrie 2012.

Rasvan Popescu, presedintele CNA, a precizat ca institutia pe care o conduce va face recurs in ambele cazuri.

Pe de alta parte, inainte de decizia instantei din 23 mai, Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, care detine licenta audiovizuala a OTV, solicitase deja CNA prelungirea licentei televiziunii, care urma sa expire pe 29 mai, dupa cum au declarat reprezentantii Consiliului, pe 18 mai, pentru Mediafax.

Cererea de prelungire a licentei OTV a fost depusa la CNA pe 9 mai, de Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, societatea aflandu-se in insolventa.

Respectiva solicitare a fost luata in discutie de membrii CNA in sedinta de vineri, 25 mai. In urma recentelor decizii ale instantei, membrii CNA au decis ca OTV poate functiona pana la 1 aprilie 2013. La aceasta data ar fi expirat de drept licenta CNA, inainte ca membrii Consiliului sa o injumatateasca de trei ori, din cauza ca televiziunea a difuzat publicitate electorala la Partidul Poporului Dan Diaconescu in afara perioadei de campanie.

Totusi, daca pana la 1 aprilie 2013, instanta suprema va da castig de cauza CNA, in procesele dintre institutie si OTV, membrii Consiliului vor lua in discutie o eventuala prelungire a licentei televiziunii inainte de data de 1 aprilie 2013.

CNA a injumatatit in mai multe randuri licenta OTV, pentru ca televiziunea a difuzat publicitate electorala la Partidul Poporului Dan Diaconescu in afara perioadei de campanie, astfel ca postul mai putea emite doar pana la data de 29 mai 2012. Sirul de sanctiuni de injumatatire a licentei audiovizuale a OTV aplicate recent de CNA este fara precedent in istoria Consiliului.

CNA a injumatatit de trei ori (pe 27 martie, 10 aprilie si 24 mai) valabilitatea licentei acordate OTV pe motiv ca televiziunea a difuzat publicitate electorala la Partidul Poporului Dan Diaconescu in afara perioadei de campanie. Drept urmare, OTV putea sa mai emita pana la data de 29 mai.