Trusturile de presa Transilvania Media Group (TMG) si Adevarul Holding au incheiat un contract de parteneriat prin care partile urmeaza sa foloseasca la comun bazele de date si elemente de infrastructura "pentru subiecte de presa", asa incat "sa devenim mai puternici impreuna" a spus pentru HotNews.ro, luni, unul dintre fondatorii TMG, Arpad Paszkany. "Nu am cumparat Click" si "nu exista nicio negociere" cu Adevarul Holding, a declarat Paszkany, referindu-se la ceea ce a scris Catalin Tolontan pe blogul sau la sfarsitul saptamanii trecute, cum ca patronul CFR Cluj ar fi "interesat de achizitia tabloidului Click".

  • Catalin Tolontan mai scrisese pe blogul sau ca "primul pas al parteneriatului (cu Adevarul Holding - n.r.) a fost facut. Trustul Transilvania Media Group va folosi pentru redactia din Bucuresti studioul de la Adevarul TV, divizie recent stearsa din organigrama companiei lui Dinu Patriciu. In ceea ce priveste Click, Paszkany studiaza varianta interimara de a edita editia Click care se tipareste la Cluj".

Contactat de HotNews.ro, Arpad Paszkany a spus ca Transilvania Media Group - grupul regional de presa pe care l-a infiintat impreuna cu Vasile Dancu si Ioan Rus - si Adevarul Holding au incheiat un contract de colaborare inca din 1 martie, iar de atunci au mai fost puse la punct detalii tehnice.

Parteneriatul, a spus el, inseamna ca "noi vom furniza baza de date pentru Transilvania si Banat, pentru ca Adevarul Holding sa foloseasca aceste date pentru subiecte de presa, dar si invers. (...) Este vorba despre libera folosire a tuturor datelor si a infrastructurii - in sensul acesta noi putem folosi studioul lor TV din Bucuresti, iar ei il pot folosi pe al nostru de la Cluj. Foarte probabil acelasi lucru va fi si in cazul Click, al informatiilor pe care le culeg ei, inclusiv prin Click, sau le culegem noi".

Omul de afaceri Arpad Paszkany este unul dintre fondatorii trustului de presa Transilvania Media Group, alaturi de Vasile Dancu si Ioan Rus. Intemeiat anul trecut, trustul TMG a fost lansat oficial la inceputul acestui an si include posturile de Televiziune Transilvania L!ve si Transilvania Look, platforma online Transilvania Tube, site-ul de stiri Citynews.ro, publicatia Transilvania Reporter etc.