Un ziarist rus a fost violent agresat si ranit cu lovituri de cutit luni seara, la Moscova, la doua saptamani dupa ce a afirmase, la un post de radio, ca profetul Mahomed nu este "un personaj religios ci un om de afaceri" care "avea probleme sexuale" si a "rescris Biblia asa cum a putut", relateaza AFP.

Ziaristul Serghei Aslanian, 46 de ani, specialistul in sectorul auto al postului de radio public Maiak, a fost atacat la parterul blocului in care locuia, a precizat politia, intr-un comunicat.

El "a explicat (politiei) ca un necunoscut l-a apelat la interfon si i-a cerut sa coboare folosind un pretext plauzibil", potrivit sursei citate.

"Imediat ce a ajuns in hol, necunoscutul l-a lovit in cap cu un obiect masiv si l-a lovit de cateva ori, superficial, cu un cutit in piept, spate si mana", adauga textul.

Viata lui Aslanian nu este in pericol, precizeaza agentia Itar-Tass.

Potrivit unui director adjunct al radio-televiziunii rusesti, care l-a vizitat la spital, barbatul care l-a agresat a strigat, inainte sa-l loveasca: "Tu nu il iubesti pe Allah!".

Presa rusa subliniaza probabilitatea unei legaturi intre aceasta agresiune si declaratiile facute in data de 14 mai de ziarist, la Radio Maiak.

Declaratiile sale au suscitat reactii aprinse in comunitatea musulmana din Rusia.

Intr-un video postat pe internet, un imam din Tatarstan, republica rusa majoritar musulmana, a afirmat ca persoanele care profereaza astfel de insulte ar trebui pedepsite.

Muftiul Moscovei si Rusiei centrale, Albir Krganov, a denuntat aceasta agresiune. "Este o provocare evidenta si fortele de ordine trebuie sa stabileasca cine se afla in spate", a spus el.

Rusia, o tara cu 143 de milioane de locuitori majoritar ortodoxa, numara si 20 de milioane de musulmani, in principal in Tatarstan si in republicile din Caucazul de Nord.

Relatiile dintre cele doua confesiuni au devenit mai tensionate in ultimii ani, o data cu cresterea curentului nationalist rusesc si cu apropierea dintre Kremlin si patriarhatul ortodox.