Directorul general European Broadcasting Union, Ingrid Deltenre, i-a transmis, vineri, o scrisoare presedintelui Traian Basescu prin care ii cere acestuia sa intervina in cazul TVR-ANAF si atrage atentia ca, daca nu se ajunge la o intelegere in privinta datoriilor Televiziunii romane catre EBU, transmisia Jocurilor Olimpice si a CE de Fotbal ar putea fi afectata.

Sefa European Broadcasting Union, organizatie ce reuneste principalele televiziuni publice din Europa, sare in ajutorul TVR cu o scrisoare transmisa presedintelui Traian Basescu, pe tema situatiei create dupa ce ANAF a blocat conturile Televiziunii publice.

In scrisoare, Ingrid Deltenre arata ca a aflat cu "ingrijorare extrema" despre blocarea conturilor TVR, decizie ce "are drept rezultat faptul ca televiziunea publica a tarii dumneavoastra nu poate sa efectueze plati operationale si este impiedicata sa-si duca la indeplinire rolul de a servi cetatenilor Romaniei". Deltenre arata ca, desi "nu ma aflu in ipostaza de a judeca motivul acestei decizii drastice, in numele EBU va indemn - cu scopul de a preveni orice paguba permanenta asupra TVR si serviciilor sale - sa ridicati acest obstacol si sa cereti acestei televiziuni importante sa-si reia activitatile normale".

Ea aminteste, in scrisoarea sa, de datoriile pe care TVR le are catre EBU (ce depasesc 15 milioane de franci elvetieni) si atrage atentia ca, daca nu se ajunge la o intelegere in privinta acestora, ar putea fi afectata transmisia a unor evenimente majore pentru care EBU a negociat in numele Romaniei, precum Jocurile Olimpice si CE de Fotbal.