Emilia Ciucan, fost avocat al Rompetrol, si-a adjudecat pentru 11 milioane de lei (plus TVA) marca Click la o licitatie care a avut loc miercuri. Emilia Ciucan, care a mai achizitionat alte doua marci la licitatie, a insistat ca a participat in nume propriu. In timpul licitatiei ea a dat insa semne de familiaritate cu avocatii Adevarul Holding, aratindu-si reciproc mesaje pe telefonul mobil. De altfel, avocatul unui alt participant la licitatie a cerut sa se consemneze in procesul verbal ca "cel putin unul dintre avocatii debitorului, Dragos Danau, este avocat-colaborator al casei Ciucan&Asociatii si drept urmare cumparatorul Emilia Cucan are legatura cu debitorul, lucru care nu este permis". In plus, Mediafax Group a anuntat ca va contesta licitatia.

Reamintim ca marcile Adevarul Holding, Click - titlul care se vinde cel mai bine pe piata locala de presa scrisa, TV Click! si Click FM au fost scoase miercuri la licitatie, dupa ce Acsis Solv IPURL, lichidatorul judiciar al Odyssey Communication - agentia de publicitate controlata de Dinu Patriciu - a cerut recuperarea datoriilor pe care Adevarul Holding, trust controlat tot de Dinu Patriciu, le are catre aceasta.

La licitatie s-au mai prezentat Mihnea Vasiliu (Ringier), Orlando Nicoara (Mediafax Group), fosta deputata Anca Constantinescu (Pro-Consul Prod), Silviu Stratulat - in nume personal.

UPDATE Dupa licitatie, reprezentantul Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al Odyssey Communication, a declarat ca, avand in vedere ca nu s-a ajuns la suma pe care agentia de publicitate o are de recuperat de la Adevarul Holding, va avea loc o noua licitatie, in care vor fi scoase la vanzare marcile nevandute azi - Adevarul Holding si TV Click!, dar si alte marci. La randul sau, Anca Constantinescu, cea care a cumparat una dintre marcile Bucuresti 106,2 Click FM si marca Clic, a spus ca le-a cumparat pentru ca doreste sa-si lanseze propriul post de radio si a afirmat ca ar fi primit deja oferte pentru marcile cumparate astazi.

  • Ce s-a intimplat la licitatie:

Ora 17.25: Marca Clic a fost adjudecata de Anca Constantinescu pentru 45.200 lei plus TVA. Un avocat al Ancai Constantinescu a cerut sa se noteze in procesul verbal al licitatiei ca "cel putin unul dintre avocatii debitorului, Dragos Danau, este avocat-colaborator al casei Ciucan&Asociatii si drept urmare cumparatorul Emilia Cucan are legatura cu debitorul, lucru care nu este permis". In replica, Dragos Danau a spus ca este avocat-colaborator la Ciucan&Asociatii si alte cinci case de avocatura.

Ora 17.10: Marca Click! fm a fost achizitionata cu 180.000 lei plus tva de Emilia Ciucan. Tot fosta avocata a Rompetrol a achizitionat si marca Bucuresti 106,2 Click FM doar radio cu 160.000 plus TVA.

O marca asemanatoare, Bucuresti 106,2 Click FM doar radio (cu o diferenta de logo fata de marca anterioara) a fost achizitionata cu 12.100 lei plus TVA de Pro-Consul Prod / Anca Constantinescu (fosta deputata, cunoscuta pentru scandalurile mediatice in care a fost implicata).

Pe parcursul licitatiei pentru cele trei marci au fost mai multe intreruperi in care s-a pus problema ca aceste marci sa fie vindute la pachet. Anca Constantinescu si-a pierdut rabdarea: "Chiar am venit sa asist la un circ total?"

Ora 15.47: Marca Click a fost adjudecata cu 11 milioane lei de Emilia Ciucan, despre care firma de insolventa a spus ca ar face parte din "grupul DP". Orlando Nicoara (Mediafax Group) a anuntat ca va contesta licitatia, citind argumentatia avocatilor Mediafax, care arata ca toate marcile asemanatoare ar fi trebuit vindute impreuna, iar Adevarul Holding detine circa "90 de marci Click"

  • Emilia Ciucan este unul dintre avocatii Rompetrol din perioada cind Dinu Patriciu controla compania. Cele mai importante proiecte ale sale in companie au fost lansarea de obligatiuni pentru companie si cele 2 miliarde de euro credite contractate pentru dezvoltarea grupului Rompetrol. Emilia Ciucan a deschis casa de avocatura Ciucan & Asociatii in 2007 alaturi de trei fosti colegi tot din Rompetrol, scrie Business Magazin.

Ora 15.37: Pauza de consultari. Diana Flutur a anuntat ca plata se poate face in 24 de ore

Ora 15.36: Licitatia pentru marca Click a ajuns la 11 milioane lei, oferiti de Emilia Ciucan. Mihnea Vasiliu (Ringier) a renuntat sa mai liciteze cind suma a ajuns la 7 milioane lei: "Suntem prea mici".

Ora 15.30: Licitatia pentru marca Click a ajuns la 10 milioane lei, oferiti de Silviu Stratulat. In cursa a mai ramas doar Emilia Ciucan. Mediafax Group si Ringier s-au retras

Ora 15.15: Licitatia pentru marca Click a ajuns la suma de 1,7 milioane lei, oferiti de Ringier. Diana Flutur, asociata lui Patriciu in Odyssey, a mentionat ca "solicita plata pina la sfirsitul zilei de azi si cu OP pe mail pina la sfirsitul zilei, altfel se va relua procedura de licitatie". Silviu Stratulat, participant la licitatie, a aratat ca cele mai multe banci se inchid la ora 17.00 si e deja ora 15.00, dar Diana Flutur nu si-a schimbat decizia

Ora 15.11: Pauza de consultari s-a incheiat, se reia licitatia

Ora 14.55: Licitatia pentru marca Click a inceput de la 799.900 lei fara TVA, pret propus de Mediafax Group. S-a ajuns la un milion de lei fara TVA (suma oferita de Emilia Ciucan), e pauza de consultari

Ora 14.46: A inceput licitatia. Pentru marca Adevarul Holding nu a licitat nimeni. Pentru marca Click participa la licitatie Silviu Stratulat, Mediafax Group, Ringier Romania si Emilia Ciucan. Reprezentantul Acsis Solv a observat ca ea face parte din "grupul DP", dar ea a precizat ca participa in nume propriu si ca e creditor al Adevarul Holding

Ora 14.28: Inainte sa inceapa licitatia, reprezentantii debitorului au spus ca nu sint de acord cu raportul de evaluare a marcilor, aratind ca un raport public al PWC ar evalua doar brandul Click la 5 milioane de euro

Ora 14.27: La licitatie mai participa Emilia Ciucan - in nume propriu. Sint de fata reprezentanti ai debitorului, dar si Diana Flutur, asociata lui Dinu Patriciu in Odyssey

Ora 14.20: Licitatia nu a inceput inca pentru ca au loc negocieri de ultim moment intre Odyssey Communication si Adevarul Holding

Licitatia are loc la biroul executorului judecatoresc.

Potrivit unor documente citate de Paginademedia.ro, datoria pe care agentia Odyssey o are de recuperat de la Adevarul Holding se ridica la 15,4 milioane lei (3,5 milioane de euro), reprezentand contravaloarea serviciilor de publicitate si conexe prestate si neachitate, plus 9.000 de lei cheltuieli de judecata, plus aproape 200.000 de lei reprezentand cheltuieli de executare silita.

Potrivit acelorasi documente, debitorul nu poate licita nici personal, nici prin alte persoane. Cu aceasta exceptie, la licitatie poate participa orice persoana care, cel mai tarziu pana la inceperii vanzarii la licitatie publica, a consemnat la CEC cel putin 10% din pretul de incepere al licitatiei pentru bunurile licitate. Dupa adjudecare, cumparatorul este obligat sa depuna imediat intregul pret.

Click! este titlul de presa scrisa cu cele mai mari vanzari si cei mai multi cititori pe piata locala. Potrivit ultimelor cifre BRAT, Vanzarile medii pe aparitie ale Click in primul trimestru din 2012 au fost de 131.589 exemplare, iar potrivit ultimului val SNA (mai 2011-mai 2012), numarul cititorilor acestui ziar este de 714.000.

La sfarsitul lunii trecute, Catalin Tolontan scria, pe blogul sau, ca patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, ar fi interesat de achizitia tabloidului Click. Paszkany a spus, insa, pentru HotNews.ro ca "nu am cumparat Click" si "nu exista nicio negociere" cu Adevarul Holding, intre trustul de presa infiintat de el, Transilvania Media Group, si Adevarul Holding existand doar un contract de parteneriat.

In martie a.c., Odyssey Communication prin Acsis Solv IPURL a cerut insolventa Adevarul Holding. Pe 23 mai, cauza a fost amanata pana pe 20 iunie. Odyssey Communication este detinuta de Dinu Patriciu prin DP Holding SA - Elvetia (60%) si sefa agentiei, Diana Flutur (40%). Intrata in insolventa, societatea este administrata in prezent de Acsis Solv IPURL.