Meciul Germania-Portugalia, din faza grupelor a CE de Fotbal, a inceput sambata seara, pe site-ul euro2012.tvrinfo.ro, cu circa zece minute intarziere. Potrivit unor informatii HotNews.ro, nu este exclus ca astfel de intarzieri, in cazul meciurilor transmise in direct de Dolce Sport, sa se repete si sa fie chiar mai mari. Site-ul mentionat este singurul canal TVR care ar trebui, potrivit anunturilor institutiei, sa transmita in direct toate meciurile Euro 2012, in conditiile in care TVR a incheiat cu Dolce Sport un contract de sublicentiere, a carui valoare nu a fost declarata. Contractul lasa TVR fara jumatate din transmisiunile in direct din grupe, unele partide fiind de maxim interes, ceea ce a provocat indignarea multor telespectatori.

  • UPDATE Meciurile de duminica seara au fost transmise in direct de site-ul TVRinfo.

Pana duminica dupa-amiaza, responsabilii TVR de la care HotNews.ro a incercat sa obtina lamuriri fie nu au raspuns intrebarilor pe tema afacerii TVR-Dolce si a intarzierii transmisiei online, fie nu au putut fi contactati. Seful Sportului TVR, Cosmin Cernat, care a condus negocierile cu Romtelecom, a avut duminica telefonul inchis. HotNews.ro va publica raspunsurile in momentul in care le va primi.

  • TVR a incheiat, la finalul anului trecut, un acord de sublicentiere cu Romtelecom/Dolce Sport pentru Euro 2012, Jocurile Olimpice si alte competitii mai mici. TVR nu a facut publica, pana acum, valoarea acestui contract sau cat a primit pentru drepturile de transmisie transferate Dolce, limitandu-se sa spuna, saptamana aceasta, ca "sublicentierea drepturilor de transmisie a unor competitii sportive este un demers legal si necesar in contextul financiar actual al televiziunii publice. (...) In baza parteneriatului incheiat cu Dolce Sport, TVR estimeaza o economie importanta pentru cheltuielile tehnice, de peste jumatate de milion de euro".
  • Prin acest acord, TVR transmite in direct putin peste jumatate din meciurile CE de Fotbal, difuzeaza in reluare meciurile pe care le transmite doar Dolce Sport, iar din faza sferturilor meciurile sunt difuzate simultan de ambele televiziuni.

In "lamuririle" oferite presei joi, TVR arata ca "toate cele 31 de meciuri din cadrul Euro 2012 vor fi transmise live pe site-ul http://euro2012.tvrinfo.ro". Practic, acesta era singurul canal al televiziunii publice care, potrivit anuntului, transmitea in direct toate meciurile.

Vineri seara, primele transmisiuni Euro 2012 pe site-ul mentionat au avut parte de probleme, prezentate de unele surse drept dificultati de natura tehnica. Sambata seara, cand a avut loc partida Germania-Portugalia (transmisa in direct de Dolce Sport), transmisiunea de pe site-ul TVR a inceput cu zece minute intarziere - caz in care, potrivit surselor din TVR, nu a mai fost vorba de probleme tehnice precum cele de vineri. Potrivit informatiilor HotNews.ro, nu este exclus ca si transmisiunile celorlalte meciuri transmise in direct, pe TV, exclusiv de Dolce Sport sa inceapa cu intarziere pe site-ul TVR, iar aceasta intarziere sa creasca de acum inainte.

Si aceasta, in conditiile in care DolceTV.ro transmite la randul sau in direct, dar contra cost, multe dintre meciurile Euro 2012.

Despre contractul TVR-Dolce Sport a scris, vineri, si Catalin Tolontan pe blogul sau, acesta comentand, intre altele:

  • ""Transmitem in reluare si meciurile cedate catre Dolce", pareaza TVR, dar - ce sa vezi?! - sintem in 2012 si conceptul de meci inregistrat tine de epoca tirzie a lui Ceausescu"
  • ""Am vindut la pretul pietei", declarasera vag pe la sezatori sefii din Pangrati. OK, asta inseamna ca Dolce v-a dat jumatate din banii pe care voi i-ati dat catre EBU, de vreme ce ati impartit practic egal competitia. Dolce a capatat 60%  din meciuri. Cit a dat? TVR a platit 12 milioane de euro si a luat 6 milioane de euro?"