TVR a lansat, marti, versiunea beta a platformei video Tvrplus.ro, unde pot fi urmarite in direct, pe internet, toate canalele Televiziunii publice si editii de arhiva pentru cateva zeci de emisiuni pentru care institutia detine drepturi de difuzare online. Portalul este dezvoltat in parteneriat cu DirectOne, parteneriat care, potrivit unei informari de presa, nu presupune niciun fel de obligatie financiara din partea TVR.

TVRplus.roFoto: TVR

Managerul de proiect al Tvrplus.ro este Dorian Stoica, iar echipa este formata din patru jurnalisti, potrivit comunicarii TVR. Platforma este un proiect al TVR Interactiv, iar sloganul este "Ai ce sa vezi!"

TVR arata ca DirectOne, compania selectata sa dezvolte acest portal in parteneriat cu Televiziunea publica, a fost selectata in urma unei licitatii ce a avut loc anul trecut. TVR: "Potrivit contractului, dezvoltarea platformei video nu presupune niciun fel de obligatie financiara din partea TVR, parteneriatul fiind unul de tip revenue share (cota parte din venituri, n.n.) din publicitatea care urmeaza a fi atrasa pe site."

La inceput, pe langa programele in direct ale televiziunii publice, pot fi urmarite editii de arhiva pentru aproape 60 de emisiuni difuzate pe TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, lista urmand sa creasca printr-un lot de emisiuni difuzate pe TVR Info, TVR 3 si TVR International.

In comunicat este citat Alexandru Lazescu, presedinte-director general TVR, potrivit caruia:

  • "Migrarea catre web si adaptarea la noul tip de consum video este un obiectiv strategic pentru televiziunea publica (...) Succesele TVR in materie de webcasting, atat la Festivalul George Enescu, cat si la Eurovision, cand Romania s-a aflat in top 5 european la audienta pe Internet a Selectiei Nationale ne-au dat incredere ca suntem pe drumul cel bun. Dezvoltarea si conectarea la viitor inseamna mai mult decat o necesitate. Poate insemna salvarea televiziunii publice pe termen lung".