Duminica, de la 18.30, la "Din interior", emisiune difuzata la Digi24, telespectatorii vor urmari un reportaj inedit despre situatia biciclistilor bucuresteni. Administratia locala a cheltuit 5 milioane de euro din bani publici pentru constructia unor piste special amenajate pentru biciclete, iar acestea se dovedesc total nefunctionale. Pistele au fost realizate incepand cu anul 2008, dupa aderarea Romaniei la UE, in cele mai nepotrivite zone: pe trotuare, iar in unele zone sunt mai late chiar decat trotuarul.

Duminica, Laurentiu Radulescu le prezinta telespectatorilor realitatea pe care un biciclist o are de infruntat, in fiecare zi, in Bucuresti. Marian Ivan, presedintele organizatiei pentru promovarea transportului alternativ OPTAR: "Conform Codului Rutier, pietonii si nici masinile nu au voie sa circule peste sau sa opreasca. Le este interzis accesul pe pistele de biciclete. In momentul in care au fost receptionate pistele pe trotuare fara sa tina cont si de traficul pietonilor, presupune ca iti asumi riscul ca pietonii sa fie accidentatii. Cel mai simplu mod de a accidenta un om este in momentul in care el iese din magazin. Daca ai veni cu o viteza de 20-30 km si ai lovi un astfel de om ar fi accident foarte grav si pentru tine si pentru pieton".

In 2012, dupa nici patru ani de folosinta, o buna parte din pistele pentru biciclisti au inceput sa fie desfiintate de catre Politia Rutiera pe motiv ca pun in pericol siguranta pietonilor si a biciclistilor. Acum autoritatile in colaborare cu mai multe ONG-uri iau in calcul sa realizeze alte piste, noi, pe carosabil, cum sunt in majoritatea capitalelor europene.

Cat ar costa acest proiect si de ce nu s-a gandit nimeni in prima faza la aceasta varianta aflati duminica, de la 18.30, la emisiunea de reportaj „Din interior”.