TVR anunta, intr-o informare de presa transmisa luni seara, ca a fost sesizata de politie referitor la faptul ca "se efectueaza verificari in dosarul penal nr. 8323/P/18.06.2012" cu privire la incredintarea directa de catre SRTv, catre Dolce TV, a drepturilor de transmisiune a meciurilor CE de Fotbal 2012.

TVR anunta, separat, ca o conferinta de presa pe care directorul interimar al institutiei, Radu Calin Cristea, o anuntase pentru astazi "se amana pana la o data pe care o vom comunica ulterior". Potrivit anuntului, amanarea este cauzata de "dificultatea fundamentarii unui punct de vedere asupra unei situatii punctuale, a carei investigare este foarte laborioasa".

Comunicatul TVR referitor la verificarile politiei:

Informare

Astazi, 18 iunie 2012, SRTv a fost sesizata de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), Politia Sector 1, Serviciul Investigari Fraude, referitor la faptul ca "se efectueaza verificari in dosarul penal nr. 8323/P/18.06.2012 cu privire la modul de incredintare directa de catre SRTv catre DOLCE TV a drepturilor de transmisiune a partidelor Campionatului European de Fotbal - EURO 2012".

Contractul la care se face referire a fost incheiat de catre fostele foruri de conducere ale televiziunii publice.

  • Directorul interimar al TVR, Radu Calin Cristea, anuntase vineri, intr-o conferinta de presa, ca TVR a intrerupt contractul prin care Dolce TV transmitea unele meciuri Euro 2012, invocand faptul ca Romtelecom nu a platit la timp doua transe. El afirmase, in conferinta de presa, ca pana la acea data contractul cu Dolce nu fusese disponibil si promitea dezvaluiri suplimentare intr-o conferinta anuntata pentru luni, 18 iunie.
  • Tot vineri, Romtelecom califica decizia TVR de intrerupere a contractului drept "abuziva", dar se declara deschisa la renegocierea contractului"
  • Sambata, TVR a anuntat ca a avut discutii cu Romtelecom pe tema deblocarii pe cale amiabila a situatiei si ca ambele canale urmau sa transmita simultan meciurile CE de Fotbal
  • Luni, 18 iunie, TVR a anuntat infiintarea unei comisii care sa negocieze cu Romtelecom "conditiile in care cele doua institutii vor difuza competitiile sportive care fac obiectul acordului cadru" incheiat in 14 noiembrie anul trecut. Din comisie lipseste Cosmin Cernat, aflat in centrul scandalului privind transmisiile de la Euro 2012