Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va debloca pentru o perioada de sase luni conturile televiziunii publice, interval in care va fi derulat un proces de reorganizare a TVR, procedura fiind aprobata, miercuri, de Guvern, au declarat pentru agentia Mediafax, surse oficiale.

UPDATE Purtatorul de cuvant al guvernului a anuntat oficial o hotarire referitoare la "suspendarea executarii silite a creantelor" TVR pentru o perioada de sase luni, el insistand ca "se suspenda, nu se anuleaza".

Oficiali ANAF au precizat pentru HotNews.ro ca institutia nu a primit inca hotararea guvernului si ca aceasta urmeaza sa fie pusa in aplicare dupa ce apare in Monitorul Oficial.

Premierul Victor Ponta a confirmat, miercuri, ca guvernul a adoptat o Hotarare de Guvern pentru ca "TVR sa poata sa functioneze in continuare".

El a precizat ca, in perioada urmatoare, este necesara o actiune de "depolitizare si eficientizare a managementului".

"Nu putem ramane in continuare cu pagube de zeci de milioane de euro, restructurarea este absolut necesara".

Potrivit surselor citate de agentia Mediafax, Executivul a decis deblocarea conturilor TVR prin hotarare adoptata in sedinta de miercuri.

"S-a decis suspendarea procedurii de blocare a conturilor TVR pentru sase luni, interval in care va fi derulat un proces de reorganizare a televiziunii publice. Deblocarea a fost posibila in urma suspendarii datoriilor catre buget pentru acelasi interval", au aratat sursele.

Solicitat de jurnalisti sa confirme aceasta informatie, premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul a adoptat o hotarare care permite TVR sa functioneze in continuare, dar ca este necesar ca la aceasta institutie sa fie derulat un proces de restructurare in vederea depolitizarii si eficientizarii managementului.

In luna mai, ANAF a blocat in totalitate conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate din 2005 pana la finalul anului 2011 catre bugetul de stat in valoare de 272,69 milioane lei.

Pe de alta parte, TVR mai avea la sfarsitul lui 2011 alte obligatii de plata care privesc diversi furnizori, in suma totala de 222,5 milioane lei, potrivit datelor furnizate de reprezentantii institutiei.