PNL a obtinut, la negocierile cu PSD, presedintia Consiliului de Administratie al TVR, cel mai probabil postul urmand sa ii revina lui Claudiu Saftoiou, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

In urma negocierilor, ACD primeste trei posturi in CA al TVR, dintre care doua revin PNL, iar unul revine PC.

Astfel, pentru cele doua locuri ale PNL sunt nominalizati, ca titulari, Claudiu Saftoiu si Lucia Hossu-Longin, iar ca supleanti, Dida Dragan si Stejarel Olaru, au declarat sursele.

PC o va nominaliza, ca titular, pe Irina Radu.

Postul de presedinte director-general al TVR revine, ca urmare a negocierilor, PNL.

Detinatorul acestui post urmeaza sa fie ales dintre titularii propusi de PNL, cele mai mari sanse avandu-le Claudiu Saftoiu, au precizat, pentru Mediafax, sursele politice.

Parlamentul se va reuni, marti, in sedinta comuna, pentru validarea membrilor Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane.

Consiliul de Administratie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Presedintele Consiliului de Administratie este numit de Parlament, pe o perioada de 4 ani.

PDL nu va avea niciun reprezentant in noul Consiliu de Administratie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit ca in CA vor fi cate trei reprezentanti de la PSD si PNL si cate unul de la UDMR si UNPR.