​Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatii (CRJI) anunta prelungirea pana la data de 14 iulie a termenului final de participare la "Open Media Challenge". Competitia este deschisa jurnalistilor, designerilor, coderilor si activistilor cu spirit de echipa si pasionati de "open sources", care pot propune idei inovative ce pot fi apoi puse in practica in cadrul unei echipe comune.

Open Media ChallengeFoto: Hotnews

Astfel, toti cei interesati isi pot inregistra propunerile la adresa thesponge.eu. "Open Media Challenge" (OMC) faciliteaza producerea de cod, avand ca rezultat aplicatii deschise, care raspund problemelor curente din mass media, in special acelora referitoare la agregari si vizualizari de date. OMC este un efort colaborativ, axat pe colectia si distributia de informatie in Estul Europei, si se va desfasura in limba engleza.

Evenimentul principal (hackathon) va avea loc la jumatatea lunii septembrie in Bucuresti si va consta in: o zi dedicata hacking-ului, revizuirea codului/propunerilor lucrate, jurizarea aplicatilor si after party.

Pentru mai multe informatii legate de acest eveniment, consultati thesponge.eu

"Open Media Challenge" este un eveniment finantat de Knight-Mozilla Open News. Evenimentul este initiat de Laboratorul de Inovatie Media - Sponge si este organizat de catre CRJI, geo-spatial.org, Ceata, ROSEdu si ApTI.