Valentin Nicolau, ales membru in noul Consiliu de Administratie al TVR din partea angajatilor, afirma intr-un mesaj transmis acestora ca a parasit "indignat" sedinta de vineri a CA dupa ce a aflat ca, in continuare, nu se platesc "impozitele si taxele retinute de la angajati pe motiv ca nu sunt bani". El sustine ca "se cheltuie ilegal din banii retinuti de la angajati". Ulterior, intr-o precizare oficiala publicata pe site-ul institutiei, Consiliul de Administratie arata ca "platile aferente obligatiilor sociale au fost reluate (...) in limitele incasarilor si cheltuielilor curente".

In aceeasi precizare, CA anunta si formarea unui grup de lucru format din membri CA, manageri din TVR si persoane din afara institutiei pentru "reorganizarea din temelii a TVR".

In mesajul transmis angajatilor, Valentin Nicolau arata intre altele ca:

  • in sedinta de azi a CA urmau sa fie discutate o evaluare si propuneri pentru procesul de restructurare a TVR
  • in toate evaluarile realizate era mentionat doar "management defectuos", dar cand a intreba de ce se mentin in functie cei care au "girat dezastrul TVR" nu a primit niciun raspuns
  • el a aratat ca "modelul propus de ei" pentru restructurare "perpetueaza starea de inechitate" salariala si in relatiile de munca si ca el a cerut un alt model de restructurare si comasarea sau desfiintarea unor structuri organizatorice
  • cand el a intrebat daca se platesc la zi impozitele si taxele retinute de la angajati, "raspunsul a fost stupefiant: continua sa nu se plateasca impozitele si taxele retinute de la angajati pe motiv ca nu sunt bani"
  • se declara "indignat" ca "in acest timp" s-ar face noi angajari, s-ar achizitiona bunuri si servicii, "deci se cheltuie ilegal din banii retinuti de la angajati"
  • raspunsul primit l-a determinat sa paraseasca sedinta

Ulterior, pe site-ul TVR a fost publicata "pozitia CA al TVR in urma sedintei din 20 iulie 2012", in care Consiliul dezminte neregulile semnalate de Nicolau. Precizarea arata intre altele ca:

  • presedintele-director general Claudiu Saftoiu si Comitetul Director au intocmit un proiect de reforma care sa permita plata datoriilor fiscale in sase luni, asa cum a cerut Guvernul, si reesalonarea datoriilor catre partenerii comerciali.
  • "TVR este obligata prin lege sa respecte prevederile contractuale aferente licitatiilor deja desfasurate."
  • "Platile catre partenerii TVR nu se efectueaza din banii retinuti de la angajati pentru plata obligatiilor catre bugetul de stat. Platile aferente obligatiilor sociale au fost reluate imediat dupa deblocarea conturilor de catre ANAF, in limitele incasarilor si cheltuielilor curente."
  • "Nu avem in vedere angajarea de personal suplimentar."
  • "Este vital sa ramanem la aceeasi masa. Este prioritar si urgent sa grabim deciziile de scoatere a televiziunii publice din impasul financiar in care se afla."
  • "In acest sens, am aprobat astazi constituirea in premiera a unui grup de lucru care sa includa manageri din TVR  - cu experienta si cu o buna cunoastere a institutiei -, membri ai CA, dar si persoane din afara TVR cu experienta in mass-media si management. Acest grup cu atributii sporite va lucra intr-un ritm sustinut pentru a fi eficient si pentru a atinge principalul obiectiv al mandatului CA: reorganizarea din temelii a TVR."