CNA opreste de la difuzare un spot Antena 3 "de natura sa-i dezinformeze pe sustinatorii" presedintelui suspendat Traian Basescu. Postul de stiri a primit si o somatie pentru o emisiune moderata de Razvan Dumitrescu, iar Nasul TV a primit o amenda de 5.000 de lei. Ringier isi diminueaza participatia in Kanal D.

  • CNA a decis, joi, intrarea de indata in legalitate in privinta unui spot difuzat de Antena 3 incepand de miercuri, spot ce contine mesajul "Duminica, Presedintele suspendat isi cheama sustinatorii la vot". Potrivit unui comunicat al institutiei, CNA apreciaza ca difuzarea acestui spot nu tine cont de faptul ca, marti, Traian Basescu isi indemna electoratul, la Radio Romania Actualitati, sa nu vina la vot la referendum. Potrivit informarii CNA, spotul are "un mesaj contrar, de natura sa-i dezinformeze pe sustinatorii Presedintelui suspendat, dl. Traian Basescu".
  • Tot joi, CNA a amendat postul Nasul TV cu 5.000 de lei pentru dezechilibre in emisiunile de dezbatere difuzate in perioada 16.22 iulie. Iar Antena 3 a primit o somatie publica pentru o editie a emisiunii "Subiectiv", moderata de Razvan Dumitrescu, despre care membrii CNA au apreicat ca nu respecta principiile impartialitatii si echilibrului prin prezentarea punctelor de vedere aflata in opozitie.
  • Participatia grupului Ringier in compania care opereaza postul Kanal D, Dogan Media International SA, a scazut de la 20.0919% la 16.8268%, in timp ce Dogan Media International GMBH a ajuns sa detina 83,1732%, potrivit unei adrese transmise de Dogan Media la CNA, citata de Paginademedia.ro. Modificarea are loc in urma unei majorari de capital a Dogan Media International. In momentul asocierii Dogan media si Ringier in compania ce detine licenta Kanal D, trustul elvetian detinea 25,1% din actiuni.