Presedintele-director general al TVR, Claudiu Saftoiu, a cerut, joi, demisia membrilor Comitetului Director al Televiziunii, dar acestia au refuzat sa demisioneze, potrivit unui comunicat de presa al institutiei. Drept urmare, Saftoiu va propune vineri, 3 august, in Consiliul de Administratie demiterea actualilor membri ai Comitetului Director si numirea unor interimari, se arata in comunicatul TVR.

Potrivit comunicatului, cererea lui Saftoiu ca membrii CA sa demisioneze "a fost intemeiata pe analiza rapoartelor de activitate ale membrilor CD pe ultimele sase luni".

In acelasi comunicat se precizeaza ca "TVR va avea nevoie in viitorul apropiat de un nou Comitet Director, pentru a implementa proiectul de redresare economica a TVR, elaborat in concordanta cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 33/27 iunie 2012". Este vorba despre ordonanta prin care noul CA al TVR trebuie sa aprobe un program de restructurari economice si de personal si plata datoriilor fiscale ale institutiei si, in sase luni, sa prezinte in Parlament rezultatele acestui program.

Membrii actualului comitet director sunt:

  • Titi Dinca - director Directia Artistica si Productie
  • Horia Romanescu - director Directia Strategie Programe
  • Claudia Cipriana Voicu - director Directia Economica
  • Horia Cazan - director Directia Tehnico-Administrativa

UPDATE Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea SRR si SRTv, in atributiile Consiliului de Administratie intra doar aprobarea "conditiilor de organizare a concursurilor pentru numirea membrilor comitetului director". Legea nu specifica si atributii de demitere a comitetului director, existand insa prevederi legate de restructurari economice si de personal: CA "aproba structura organizatorica a societatii, precum si restructurarile economice si de personal necesare pentru functionarea eficienta a societatii", potrivit articolelor 27-31 din Legea 41/1994.

Pe de alta parte, potrivit aceleiasi legi, intra in atributiile presedintelui-director general sa aprobe "angajarea si concedierea personalului societatii si numeste sefii departamentelor si conducatorii unitatilor direct subordonate, dupa concurs, in conditiile legii".

In ceea ce-l priveste, Comitetul Director este, conform legii, responsabil sa puna in aplicare hotararile si decisiile consiliului de administratie, iar deciziile sale se fac doar cu aprobarea Consiliului de Administratie sau a presedintelui-director general. Principalele cheltuieli, strategii sau decizii organizatorice ale TVR trebuie abrobate de CA, iar Comitetul Director le pune in aplicare.