TVR Info si TVR Cultural vor inceta sa emita, iar structura TVR este refacuta - masuri de redresare economica a Televiziunii publice

de C.I.     HotNews.ro
Vineri, 10 august 2012, 19:12 Economie | Media & Publicitate


Televiziunea publica va desfiinta canalele TVR Info si TVR Cultural, va transfera "misiunea TVR Cultural" catre posturile ramase, dar ar urma sa pastreze canalul TVR 3 sub o noua forma, potrivit unei hotarari adoptate vineri de Consiliul de Administratie al TVR, prin care este aprobat raportul grupului de experti pe baza caruia va trebuie elaborat programul de redresare economica a societatii. Potrivit recomandarilor din raport, TVR Interactiv trece sub Directia Stiri, iar structura TVR este refacuta: in loc de sapte directii si 25 de departamente vor fi cinci directii si zece departamente. Raportul arata ca prin reorganizare si prin diverse masuri de reducere a costurilor "SRTV va putea sa acopere pierderea existenta la finele lui 2012 in aproximativ 7 ani".

Raportul - pe baza caruia programul de redresare va fi "negociat" cu sindicatele - este vag in privinta masurilor ce ar putea fi luate in vederea unei reduceri a numarului mare de angajati din TVR si nici nu precizeaza ce se va intampla cu cei care lucreaza la emisiunile care ar iesi din grila, in urma comasarilor de programe.

 • CA al TVR a discutat, vineri, concluziile, propunerile si recomandarile cuprinse intr-un raport al grupului de lucru si al Comisiei de experti pentru redresarea economica a institutiei. Raportul a fost votat cu 12 voturi "pentru", in conditiile in care un membru al CA a parasit sala de sedinta. Initial, raportul in forma prezentata de catre grupul de lucru a fost respins, intrunind insuficiente voturi (6 voturi pentru, 2 impotriva si 5 abtineri), dar a fost adoptat in cele din urma dupa ce s-a gasit o solutie pentru ca TVR 3 sa nu aiba soarta TVR Info si TVR Cultural.
 • Prin hotararea de azi, CA al TVR aproba raportul Grupului de lucru si al Comisiei de experti, iar concluziile raportului final "reprezinta temeiul elaborarii si aprobarii Programului de redresare economica a Societatii Romane de Televiziune, in acord cu dispozitiile OUG nr. 33/2012". De punerea in aplicare a hotararii este responsabil presedintele-director general Claudiu Saftoiu.
 • TVR precizeaza ca "in perioada urmatoare, Patronatul TVR va demara negocieri cu reprezentantii sindicatelor din organizatie, in vederea elaborarii programului de redresare a TVR".
 • Textul raportului grupului de lucru pentru redresarea TVR si decizia de azi a CA pot fi consultate intr-un document publicat pe site-ul TVR

Principalele concluzii ale analizei privind situatia economica a TVR:
 • "Structura existenta genereaza confuzie si o repartizare nejudicioasa a oamenilor pe emisiuni ducand la o ineficienta si din punct de vedere creator, cat si din punct de vedere al necesarului de productie."
 • "Existenta unui numar foarte mare de directii, si anume 7 si mai ales a unui numar foarte mare de departamente - 25 a condus la un numar foarte mare de functii de conducere si implicit la costuri salariale foarte mari."
 • "S-a constatat ca cei care produceau efectiv emisiunile aveau trei nivele de subordonare: unul catre redactia din care faceau parte, al doilea catre departamentul din care facea parte redactia si ultimul, si in acest moment fara importanta, fata de directorul de canal ￯ cel care ar trebui sa poarte responsabilitatea materialelor care intra pe post."

Principalele propuneri si recomandari:
 • "In consecinta, propunem o noua structura cu 5 directii, 10 departamente cu serviciile si birourile aferente. Aceasta structura este bazata pe fluxuri de productie si pe fluxuri economice reale si simplificate in asa fel incat cei care solicita productia si o difuzeaza controleaza efectiv si costurile."
 • "In aceasta noua structura vor inceta emisia canalele: TVR Info, TVR Cultural - a carei misiune va fi preluata de TVR 2 si TVR 3. De asemenea misiunea TVR Interactiv va fi preluata de Directia Stiri."
 • Potrivit amendamentului care, adoptat fiind, a facut sa fie aprobat acest program, intr-un capitol al raportului este inlocuita sintagma "Secretariatul Studiouri Teritoriale" cu "TVR 3". La capitolul respectiv, se mentioneaza ca "Secretariatul special pentru studiouri teritoriale este pozitionat ca infrastructura de legatura de tip editorial alaturi de canale in subordinea DIrectiei Programe".

Documentul citat este vag in privinta masurilor ce ar putea fi luate in vederea unei reduceri a numarului mare de angajati din TVR. Dupa ce trece in revista Contractul Colectiv de Munca, diversele legi in domeniu si posibilitati teoretice de eficientizare a utilizarii resurselor umane interne si externe, raportul arata:
 • "Optimizarea numarului de angajati ai SRTV se poate realiza in mai multe moduri, probabil cel mai bine o combinatie a acestor solutii. Printre acestea se numara externalizarea unora dintre activitati si realizarea acestora prin contracte sezoniere, astfel incat sa se evite cheltuielile ineficiente, in perioadele de inactivitate sau de activitate redusa. Beneficiarii acestor contracte pot fi, desigur, si fosti angajati ai TVR."

Masuri de redresare propuse in raport:

Masuri organizationale
 • Studiourile teritoriale, serviciul juridic, departamentul resurse umane, compartimentul audit intern, compartimentul informatii clasificate, colectiv ombudsman, corpul de control al PDG, compartimentul Consilieri PDG, compartimentul Cabinet PDG, secretariat CA si Comitet Director, arhiva de documente, compartimentul Relatii Publice si Protocol, Directia Economica, Departamentul Marketing si Vanzari, pozitia de Producator General al SRTV intra in subordinea directa a Presedintelui Director General
 • "noua organigrama separa relatia intre un Presedinte Director General numit pe baza algoritmului politic conform art. 19 din Legea nr. 41/1994 si Directia Stiri, astfel incat deontologia profesionala si independenta editoriala sunt garantate prin imposibilitatea imixtiunii Presedintelui Director General in materie de oportunitate si continut a emisiunilor informative".
 • Departamentul Sport se separa de Directia Stiri, iar ambele sunt reorganizate
 • Producatorul General al SRTv va prelua si va aplica strategia de programe a SRTV prin intermediul directiilor si compartimentelor subordonate. Lucreaza cu Directia Stiri, Casa de Productie TVR, Departamentul Emisiuni Sport, Departamentul Emisiuni pentru Minoritati. Are in directa subordine Directia Studiouri Centrale, activitatile de creatie si de productie, compartimentele de suport pentru conceptia grilei, tehnic si administrativ.
 • Canalele de difuzare vor avea bugete bine stabilite, inclusiv pentru salarii

Masuri pentru achitarea obligatiilor fiscale restante si curente si alte masuri financiare: modificarea cadrului legislativ, renegociarea contractelor pentru filme, modificarea cadrului legislativ, revizuirea tuturor contractelor comerciale, reduceri la telefonie, combustibil si energie, vanzarea autoturismelor vechi


 • "Reducerea vizeaza printre altele renegocierea unor contracte cu distribuitorii de filme, inclusiv obtinerea unor redifuzari gratuite in aceeasi valabilitate a licentei. Un simplu exercitiu aplicat cu doi mari distribuitori DARO si Illarious, reprezentand majorarea redifuzarilor de la 2 la 3, numai pentru filme, a generat o posibila economie de aprox. 489.000 euro, respectiv 290 de ore de difuzare gratuite."
 • "O alta reducere poate fi cauzata de modificarea cadrului legislativ care sa permita televiziunii publice posibilitatea fructificarii veniturilor proprii in scopul acoperirii pierderii anterioare."
 • "Este necesara revizuirea tuturor contractelor comerciale existente in vederea renegocierii diverselor clauze. De exemplu, revizuirea taxelor stabilite cu distribuitorii de energie electrica pentru colectarea taxei TV cu scopul diminuarii acestora."
 • "Renegocierea tarifelor de transmisie cu SNR ar genera venituri din subventii mai mari la dispozitia televiziunii publice care ar putea fi folosite pentru investitii, cu prioritate in innoirea echipamentelor, respectiv a studiourilor."
 • "O analiza riguroasa a cheltuielilor curente a demonstrat ca se pot face economii semnificative pe termen lung cu telefonia fixa si mobila, consumul de combustibil, de energie si apa."
 • "In conformitate cu legislatia actuala, utilizarea serviciilor, respectiv achizitionarea de produse prin intermediul unitatiilor protejate, va duce la economisirea taxei lunare aferente persoanelor cu handicap."
 • "O alta posibila sursa de venit ar pute sa fie reprezentata de vanzarea autoturismelor cu o vechime mai mare de 15 ani, integral amortizate, aflate in conservare de la finele lui 2011, economisindu-se cheltuieli cu piese de schimb si reparatii."
 • "Acest proces este fezabil insa impune elaborarea unor bugete de venituri si cheltuieli extrem de riguroase si o urmarire a realizarii acestora pe intervale scurte de timp, eventual trimestrial."
 • "In aceste conditii, mai exact ale unei reduceri sustinute de aprox. 62,437,471.56 euro, SRTV va putea sa acopere pierderea existenta la finele lui 2012 in aproximativ 7 ani."

Potrivit raportului, toate acestea ar putea contribui la o "reducere sustinuta de aprox. 62,437,471.56 euro", ceea ce ar insemna ca "SRTV va putea sa acopere pierderea existenta la finele lui 2012 in aproximativ 7 ani".

"Prin planul de masuri propus, cheltuielile viitoare ale SRTV vor fi de 5.107.774 euro/luna, ceea ce inseamna ca aproximativ 1.471.430 euro/luna vor putea fi directionati catre plata datoriilor, ce vor putea fi acoperite integral in 7,5 ani. Toate aceste proiectii financiare vor fi refacute o data cu elaborarea planului de masuri ce urmeaza a fi aprobat, cu posibilitatea ca aceasta datorie sa fie achitata intr-un timp mai scurt", arata raportul adoptat de CA.


Cum arata calculul cuprins in raportul aprobat de CA:
 • cheltuieli totale - 165.298.148 euro
 • reducere - 62.437.471,56 euro
 • cheltuieli 2013 - 102.860.676,44 euro
 • venituri taxa - 71.077.342,44 euro
 • venituri din subventii - 7.873.111,11 euro
 • profit brut - 17.657.165,11 euro
 • pierdere cumulata - 145.618.779,33 euro
 • Perioada de redresare - 7,5 ani

Acelasi document mentioneaza si obligatiile la bugetul statului la data de 30 iunie 2012:
 • Obligatii aferente drepturilor de natura salariala - 183.505.000 lei
 • TVA de plata - 72.142.000 lei
 • Dobanzi si penalitati - 95.913.000 lei
 • Total - 351.560.000 lei


Ce inseamna, intre altele, aceste schimbari pentru canalele TVR care vor ramane:

TVR 1:

 • "va avea ca misiune satisfacerea exigentelor unui public telespectator complex prin realizarea si difuzarea de programe de genuri diferite, ai caror parametrii ii reprezinta calitatea, diversitatea si respectarea pluralismului."
 • "TVR 1 pastreaza titlurile valoroase cu care publicul este familiar dar va include si emisiuni noi sau emisiuni transferate de pe TVR2 , TVR3 sau Info."
 • "Principalul Jurnal revine la ora 20.00."
 • "Ora de business se transfera pe TVR1, respectand ideea de canal axat pe informatie."
 • "Emisiunile de informatie economica ale TVR1 sunt plasate mai vizibil si vor fi completate pe tronsonul respectiv de alte doua emisiuni necesare - despre mediu si despre sanatate. Se pastreaza emisiunea de traditie si cu performanta de audienta - Viata Satului."
 • "Emisiunile pentru minoritati capata un spatiu mai generos pe TVR1 disparand de pe TVR2."
 • "Divertismentul pastreaza spatiile existente ( vineri seara, sambata dupa amiaza si seara, duminica dupa amiaza) urmand a se vedea ce titluri se pot produce dupa renegocieri cu echipele de productie interne si externe."

TVR 2 / TVR2 Cultural:

 • "TVR2, sub denumirea TVR2 Cultural, va prelua din sarcinile TVR Cultural intr-o viziune noua, atractiva, dinamica, adresata unui public activ ca alternativa la oferta generalista a TVR1. TVR2 Cultural va respecta sarcinile editoriale prevazute de Legea nr. 41/1994 si va fi axat cu precadere pe cultura si educatie. Noua viziune va include difuzarea de informatii culturale, de filme, de piese de teatru, concerte, etc romanesti consacrate, dar si productii ale tinerilor creatori independenti."
 • "Pe canalul TVR2 Cultural nu mai exista emisiunile oficiale nu pentru ca este un canal mai comercial ci, dimpotriva, pentru ca devine un canal cu o tenta culturala pronuntata."
 • "TVR2 Cultural capata al doilea Jurnal al zilei suplinind pe cat posibil absenta canalului de stiri, acest al doilea Jurnal adaugandu-se Orei de Stiri"
 • "TVR2 Cultural va difuza un Jurnal cultural care trebuie sa furnizeze toate informatiile culturale importante, de luni pana vineri inclusiv, iar sambata si duminica , pe acelasi slot, vom regasi 2 magazine de cultura."


TVR International, postul pentru strainatate al SRTV, "va elabora si difuza programe in limba romana si limbi straine, adresate telespectatorilor din strainatate, pentru a promova imaginea Romaniei in lume, politica sa interna si externa, conform strategiei nationale promovate de autoritatile statului".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9039 vizualizari

 • +27 (29 voturi)    
  corect (Vineri, 10 august 2012, 19:18)

  Mos Gerila [utilizator]

  La naiba cu televiziunea culturala. Oricum poporul asta e manelizat, cretinizat si indobitocit de Taraf tv, OTV, RTV, si alte mizerii..
  • +4 (4 voturi)    
   Bagati ma saitu de cultura in duba (Vineri, 10 august 2012, 21:41)

   Serban. B [anonim] i-a raspuns lui Mos Gerila

   Te pui cu cultura domne?
   • -1 (1 vot)    
    Basescu a ingropat TVR (Sâmbătă, 11 august 2012, 13:08)

    nb2k [utilizator] i-a raspuns lui Serban. B

    USL nu a facut decat sa-i puna cruce.
 • +36 (38 voturi)    
  Asta da razbunare! (Vineri, 10 august 2012, 19:23)

  Harold [utilizator]

  TVR Info pentru ca nu poate fi adusa echipa de la Antena3 (dar si pentru ca site-ul TVR Info a publicat documentele cu dottore).
  TVR Cultural pentru ca avea o emisiune culturala (aici antenistii citesc "politica", "basista") realizata de Patapievici.
  • -1 (1 vot)    
   razbunare, sigur (Sâmbătă, 11 august 2012, 13:11)

   tjaxm [utilizator] i-a raspuns lui Harold

   Tu ai vazut in ce situatie financiara e TVR? Ce bine a dus-o sub Basescu? Ce te asteptai sa faca USL? Se schimba guvernarea, vin altii si vad ce dezastru au lasat ceilalti, si tot ei sunt de vina pentru asta? Hai sa fim seriosi.
 • +31 (31 voturi)    
  Asa trebuie! (Vineri, 10 august 2012, 19:26)

  Orpheus [utilizator]

  Jos cultura! Traiasca partidul si conducatorul iubit!

  Masele educate sunt mai greu de controlat...
  • +9 (9 voturi)    
   Din pacate (Vineri, 10 august 2012, 20:26)

   sisisi [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

   USL isi cunoaste foarte bine electoratul si, din pacate, acesta nu va fi afectat de desfiintarea TVR Cultural. As vrea sa intreb Guvernul "Copy-Paste" de ce mai platim taxa TV daca ni se inchide una dintre usile decente ale TVR! TVR Cultural nu trebuie sa faca profit ci sa educe, Dottore!!!!!!
   • 0 (0 voturi)    
    e firesc (Luni, 13 august 2012, 16:56)

    catelu [utilizator] i-a raspuns lui sisisi

    Cultura a fost intotdeauna inamicul #1 al comunistilor. Planul de indobitocire in masa al televiziunilor de propaganda e amenintat de orice alternativa existenta pe piata media.
 • +29 (29 voturi)    
  Bolsevicii!!! (Vineri, 10 august 2012, 19:26)

  Marcel Ionita [utilizator]

  Pai televiziunea nationala nu trebuie sa fie comerciala prostilor. In toate tarile civilizare exista posturile nationale (in general culturale) care sunt subventionate, pentru ca nu se pot sustine comercial data fiind nisa pe care o ocupa.

  TVR Cultural consider ca este cel pai calitativ program TV difuzat in Romania.

  Si-au gasit marlanii analfabeti de unde sa faca economie. Niste bolsevici!
 • +22 (22 voturi)    
  Experti (Vineri, 10 august 2012, 19:56)

  iovhe [utilizator]

  Ce " experti" sunt acestia de desfinteaza TVR Cultural si TVR Info. Ma intreb nu este loc pentru canale cu manele sau canale care propaga incultura multor personalitati publice (politicieni ,pitipoance etc)
 • +37 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 10 august 2012, 19:58)

  [anonim]

 • +9 (9 voturi)    
  SĂ VĂ FIE RUŞINE domnule săftoiu! (Vineri, 10 august 2012, 20:11)

  gabbi [utilizator]

  Stricaţi exact ceea ce exista mai bun în tvr.
  O foarte bună şi profesionistă echipă de ştiri la TVR info şi superbele emisiuni culturale de care puteam şi noi fi mândrii
  Replica mea va fi... CERERE LA ENEL DE a nu mai plăti abonamentul!
  Obligaţi-mă dacă puteţi să vă plătesc pentru inepţiile şi răzbunarea dvs. josnică (nu există lege pentru aşa ceva)
  SĂ VĂ FIE RUŞINE!!! lingău necultivat al lui Felix şi Antenescu
 • +7 (7 voturi)    
  corect (Vineri, 10 august 2012, 20:12)

  Natasa [utilizator]

  Mi se pare corect ce fac, la ce bun sa mai educi, sa mai arati ce se intampla bun in tara asta??? Precis TVR cultural nu s-a sesizat ca divorteaza Bahmu si ca Becali a mai emis un ragait cu pretentii religioase! Cred ca scopul lor este ca tara asta sa aiba numai idioti fara pareri si fara cultura, le stau in gat oamenii care gandesc si tare le-ar face ce au facut comunistii cand au venit la putere! Pana vor putea din nou sa faca asemenea grozavii, se multumesc cu pasi mici!
 • +1 (3 voturi)    
  Mare prostie (Vineri, 10 august 2012, 20:16)

  Wheelwright [utilizator]

  Trebuia scos TVR Info si TVR 3, in niciun caz TVR Cultural.
  De cate ori aveam ocazia, urmaream emisuni pe TVR Cultural si erau deosebite. Chiar si TVR 2 puteau sa-l scoata, dar nu TVR Cultural.
  Gaurile imense au aparut in primul rand de la achizitia unor programe la pret imens (Champions League, House).
 • +7 (7 voturi)    
  Matematica USL (Vineri, 10 august 2012, 20:21)

  feisbuk [utilizator]

  Atentie, la cati morti se anunta in urmatoarele saptamani, ma tem ca si taxa lucia hossu longin va fi mai mica...
 • +6 (6 voturi)    
  maiculiiiita (Vineri, 10 august 2012, 20:24)

  covrig [utilizator]

  sanatatea si cultura - vai de sufletul nostru...da' daca o sa ajungem din ce in ce mai multi bolnavi si batuti in cap, cine o sa mai munceasca pentru ei, sau, ma rog, sa produca ceva ca sa aiba ei ce fura???
 • +6 (6 voturi)    
  AMF (Vineri, 10 august 2012, 20:28)

  thjokki [utilizator]

  TVR Cultural era singurul post al televiziunii romane care merita urmarit!Nu este/era nimic de exceptie,dar era o alternativa la mizeriile altor canale tv.Sa urmeza oare si alte desfiintari...?
 • +4 (4 voturi)    
  TVR Info ajungea si intrecea HotNews (Vineri, 10 august 2012, 20:34)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Dar astia le-au taiat toata suflarea, chiar este un articol pe hotnews cu redactorul sef daca nu ma insel in care explica ca se baga lumea in dreptul la exprimare:

  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-12825743-seful-redactiei-tvrinfo-acuza-ingerinte-politica-editoriala-site-ului-tvrinfo-nu-mai-are-dreptul-realizeze-materiale-proprii-timpul-campaniei-pentru-referendum.htm
 • +8 (8 voturi)    
  Ce știe țăranul? (Vineri, 10 august 2012, 20:36)

  Xtrek [utilizator]

  Ce ne trebuie nouă cultură? Avem manele la greu. Ce ne trebuie nouă informații corecte? Doar avem, slavă Domnului atâtea antene și realități. Găsesc ăștia motive suficiente (unele aproape credibile) pentru desființarea valorilor. Tovarășii mai au puțin și duc la îndeplinire "revoluția culturală" visată de răposatu'. Aștept ziua când ne-or chema să aducem cărțile să le ardem în piața publică.
 • +11 (11 voturi)    
  Romane (Vineri, 10 august 2012, 20:45)

  dami365 [utilizator]

  tara te vrea prost(mai bine zis conducatorii) pentru ca esti mai usor de manipulat!
 • +5 (5 voturi)    
  PROTEST! (Vineri, 10 august 2012, 20:58)

  EllySt [utilizator]

  Pentru mine este cel mai bun post de televiziune.
  Ce analiza a fost facuta astfel incat tocmai TVR Cultural sa fie desfiintat?

  Cei care au facut analiza au idee care este nivelul cultural al acestei natii in acest moment?
  Conducerea TVR vrea sa faca rating? Atunci va trebui sa dea manele sau sa politizeze posturile de televiziune dupa modelul Antenei 3. Poate chiar au stabilit vreun proiect de colaborare cu A3.

  TVR trebuie sa fie eminamente curturala pentru a contrabalansa posturil comerciale care au o influenta catastrofala asupra comportamentului si limbajului oamenilor.
  • -1 (3 voturi)    
   pastrare (Sâmbătă, 11 august 2012, 0:14)

   Ionescu Raymond [utilizator] i-a raspuns lui EllySt

   Sa speram ca emisiunile cele mai bune vor fi introduse in grila TVR2. Asa era inainte de TVR Cultural.
 • +6 (6 voturi)    
  RIP (Vineri, 10 august 2012, 21:12)

  Tomis [utilizator]

  TVR Info era pe drumul sa devina una dintre cele mai bune televiziuni de stiri din Romania, daca nu era deja. Aveau o prestatie foarte echilibrata ca jurnalisti si nu latra lumea ca la alte televiziuni. Dar USL nu poate sa inghita ca cineva sa bage stiri care le strica imaginea asa ca au revenit la obiceiurile erei Bombonel. RIP TVR Info.
  • 0 (0 voturi)    
   nu (Duminică, 12 august 2012, 0:45)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Tomis

   dupa un start bun, TVR Info a devenit o cocina basista de cea mai revoltatoare speta, care servea orice mai putin publicul platitor! chiar n-am chef sa platesc abonament ca sa sustin propaganda banditilor basisti.
 • +8 (8 voturi)    
  Limbaj de Lemn sau clasicul "Mama si Tata" (Vineri, 10 august 2012, 21:13)

  Harold [utilizator]

  [Mama]
  "TVR2, sub denumirea TVR2 Cultural, va prelua din sarcinile TVR Cultural intr-o viziune noua, atractiva, dinamica, adresata unui public activ ca alternativa la oferta generalista a TVR1."
  - oare ce vor sa spuna adjective ca "atractiva", "dinamica" sau formulari ca "alternativa la oferta generalista"?

  [Tata]
  "TVR2 Cultural capata al doilea Jurnal al zilei suplinind pe cat posibil absenta canalului de stiri, acest al doilea Jurnal adaugandu-se Orei de Stiri"
  - aici e mai la obiect: adica - tradus - cultura se va ocupa si cu propaganda.
 • +4 (4 voturi)    
  Haideti sa ne adunam! (Vineri, 10 august 2012, 21:19)

  Shock [utilizator]

  http://www.petitieonline.com/nu_desfiintarii_tvr_cultural
 • +4 (4 voturi)    
  Tot ce e bun trebuie sa dispara! (Vineri, 10 august 2012, 21:30)

  fane_grija [utilizator]

  Daca cineva mi-ar cere sa sumarizez perioada de cand guvernul ponta a preluat guvernarea in Romania as face-o spunand fraza din titlu.
 • +6 (6 voturi)    
  reeducare (Vineri, 10 august 2012, 21:46)

  gicu-nicu [utilizator]

  Oare ce mai urmeaza.pt cultura? Pana unde vor sa mearga?
 • +4 (4 voturi)    
  Am ramas speechless! (Vineri, 10 august 2012, 22:13)

  PoneiulTroian [utilizator]

  TVR Info si TVR Cultural erau singurele programe la care ma uitam... asa erau si dispuse pe telecomanda mea: 1 - Cultural ; 2 - Info ; 3 -BBC World ; 4- HBO; 5- Blue Playboy ... si dupa aia ceva sport.
  Eu la ce naiba ma mai uit acum cand se repeta aia de la BBC, ca oricum pe HBO s-a terminat Urzeala Tronurilor?!
  • +6 (6 voturi)    
   2 in 1: mai simplu si la libera alegere (Vineri, 10 august 2012, 23:43)

   Harold [utilizator] i-a raspuns lui PoneiulTroian

   Acum o sa pui de doua ori TVR2 Cultural pe primele doua programe.
   Si te decizi tu cand programul 1 e cultural si cand programul 2 e de info ( Ei ne asigura ca "TVR2 Cultural capata al doilea Jurnal al zilei suplinind pe cat posibil absenta canalului de stiri").

   n.b. era strigator la cer: TVR1, TVR2, TVR Cultural, TVR Info concurau la numar cu Antena1, Antena2, Antena3, Antena n+1
 • +8 (8 voturi)    
  din putul gandirii,marca saftoiu (Vineri, 10 august 2012, 22:27)

  fosta zoezoe [utilizator]

  Daca le desfiinteaza -singurele doua zone care-i justificau sensul -eu zic sa initiem si noi o actiune.Respectiv sa nu mai platim.Altfel , platim propaganda USL,creerea unui spatiu media suplimentar de manipulare. Adica sa ramana doar Pro-tv si B1 (nu urmaresc ce se intampla la Prima si Kanal) libere de usl.Sunt cativa oameni de valoare morali si profesionisti in tvr.Din pacate putini ( 5000 de salariati) si fara putere decizionala.NORMAL NU?
 • +10 (10 voturi)    
  Da, da, da (Vineri, 10 august 2012, 22:29)

  Closed [utilizator]

  Sunt de acord sa desfiinteze TVR Cultural. Ba, mai mult, sa infiinteze TVR Manele si O-TVR. Nu numai ca se va redresa, dar TVR va deveni extrem de profitabila.
 • +10 (10 voturi)    
  observatie (Vineri, 10 august 2012, 23:27)

  rezis [utilizator]

  comunisti...cultura...pistol!
 • +2 (2 voturi)    
  în dubă cu site-ul de cultură (Sâmbătă, 11 august 2012, 3:56)

  AlexEftimie [anonim]

  în fiecare zi mă mir de prostiile pe care le fac, când o să se oprească?
 • 0 (2 voturi)    
  salariati cat o armata (Sâmbătă, 11 august 2012, 6:53)

  RoPe [utilizator]

  Mai bine ar umbla la numarul de salariati. Faceti o comparatie, atunci cand se prezinta echipa realizatoare la sfarsitul unui program, intre tvr si protv. La primii lista este infinit mai lunga, desi nu au emisiuni de anvergura "romanii au talent" , "dansez pt tine" sau "master chef".
  Daca tvr nu avea banii pe care ii primeste din plata obligatorie a abonamentului, ar fi fost mult mai grijulie cu costurile si cu performanta in meserie pt a atrage publicitate.. Asa, beneficiaza fara stres de salarii uriase, prime, sporuri, deplasari in strainatate etc, lucru care in televiziunile private nu se intampla.
  Este diferenta dintre lucrul la stat si lucrul la "patron".
  Noi, platitorii facturii la energie, suntem obligati sa ducem in spate 3000 de angajati plus colaboratori ai tvr. Fiecare dintre noi contribuie la huzurul din tvr si sunt oameni care taie din hrana copiilor pt a nu ramane fara curent electric (si a nu lasa tvr-ul fara bani). Sunt oameni care nu au timp sa se uite la televizor pt ca muncesc din greu si totusi trebuie sa plateasca factura la curent, deci salariile la tvr.
  Domnule Saftoiu, aveti o armata de angajati care doarme in post!

  ,
 • +2 (2 voturi)    
  c-asa-i in fotbal... (Sâmbătă, 11 august 2012, 6:55)

  tontu [utilizator]

  Tipic romanesc, binenteles ca desfiinteaza tocmai posturile cele mai bune.
 • +2 (2 voturi)    
  TVRS=TVR Saftoiu (Sâmbătă, 11 august 2012, 8:22)

  Irist [utilizator]

  De ce nu se desfiinteaza total?! Vad ca analistii antenelor au invadat ecranele TVR - S.Rosca Stanescu, Nistorescu, Chiriac, Ciuvica, Constantin... Urmeaza (cred) Badea, Ciutacu, Gadea, eventual chiar marele papusar Voiculescu.
  Ar mai fi o solutie - sa fuzioneze cu Antenele.
 • +5 (5 voturi)    
  Sa va fie rusine! (Sâmbătă, 11 august 2012, 10:36)

  benicio [utilizator]

  TVR Info este singurul canal adevarat de stiri, fara partinire politica nerusinata si fara talkshow-uri isterice. Si tocmai pe asta il desfiintati. Iar TVR Cultural e singurul canal in care iti mai luminezi mintea cat de cat, dupa spalarea pe creier indusa de celelalte posturi. Sa va fie rusine ca ne bagati in intuneric! Ne apropiem de vremurile de trista amintire ale lui Adrian "manca-l-ar puscaria" Nastase. Si mai aveti tupeul sa strigati ca Basescu e dictator. Abia astept parlamentarele si primele demonstratii din Piata Universitatii.
 • +3 (3 voturi)    
  de ce TVR Cultural? (Sâmbătă, 11 august 2012, 11:30)

  draq [utilizator]

  Era printre putinele posturi TV la care mai merita sa te uiti?
 • -1 (1 vot)    
  Perechea (Sâmbătă, 11 august 2012, 13:25)

  braduta [utilizator]

  Ati despartit o pereche foarte rusita "Ora de business" si "La Mustata" , care au adus in ultima vreme cea mai mare audienta pe TVR2. Sper sa le aduceti pe amandoua pe TVR1... daca tot mutati , mutati inteligent.
 • -1 (1 vot)    
  TVR (Sâmbătă, 11 august 2012, 15:29)

  UuMw09Y [utilizator]

  Sper ca modificarile pe care le anuntati - sa fie cu adevarat bine gandite si sa nu strice si ce mai functiona oarecum bine prin TVR . Ma tem cand aud de "schimbari" din astea anuntate "in forta" pt ca pana acum am tot vazut ca rezultatul a fost intotdeauna dezamagitor - cu cat anunturile erau mai "dinamice" cu atat probabilitatea de a strica si mai rau - era mai mare. Nu am prea vazut oameni carora sa nu le fie o lene crunta sa gandeasca - si care sa nu schimbe numai de dragul schimbarii - desi erau incapabili de a concepe un plan bine organizat. In fine - si mai sper ca acel caracter "mai dinamic" pe care il anuntati - sa nu se refere ca va apucati sa taiati emisiunile placute (Teleenciclopedia de ex) si ca o sa presarati manele si muzica populara "dinamica" pana ne scarbiti de tot. Iar programele pt minoritati - NU ERAU SI ASA URIASE ?? Ce rost are sa le mariti si mai mult ?? Vor deveni minoritatile mai bune si mai tolerante - vor castiga mai mult bun simt daca ii veti supra-rasfatza cu timp mai mare de emisie ?? Oricum exista o multime de posturi TV locale care emit numai in limbile lor - si pt care suntem noi obligati sa platim cablu desi nu locuim in zona, nu intelegem o boaba si nici nu ne intereseaza. Stiti cate posturi care emit in limba maghiara am in lista obligatorie de cablu TV pe abonament ? Si niciodata nu ma uit la ele pt ca nu am ce vedea si nu inteleg limba - noi locuim in jumatatea de est a tarii - nu inteleg de ce trebuie sa platim cablu pt ceilalti - care si ei platesc :D. Ce-ar fi sa va ganditi putin si la magaria asta ? Poate o includeti la "schimbari" si ne intrebati si pe noi ce nu mai suportam - nu numai pe minoritati. Eu cred ca se poate balansa si mai bine structura si a TVR si a furnizorilor de cablu - asa incat toata lumea sa fie multumita si sa se simta respectata. Doar pe banii nostri va bazati - altfel nu ati exista.
 • +1 (1 vot)    
  Protest (Sâmbătă, 11 august 2012, 23:07)

  merryl [utilizator]

  Eu zic sa nu ne lasam asa usor! Sa punem de un protest fata de marlania asta cu desfiintarea TVR Cultural, singurul post tv care merita din plin o finantare, pentru calitatea emisiunilor sale, care ne umple adesea inimile de bucurie.
  Sa deschidem o lista de protest, de ex. Sunt alte solutii pentru a taia din costuri.
 • -1 (1 vot)    
  tomato_raw@yahoo.com (Sâmbătă, 11 august 2012, 23:35)

  gykwtza [utilizator]

  Vad aici multe laude si regrete la desfiintarea posturilor TVR info si TVR cultural este foarte bine ca se inchid aceste posturi pentru a se face economie ,ma refer salarii si alte cheltuieli.Vad ca multi regreta si critica aceasta decizie probabil ca au locul de munca la aceste posturi invocand ca dispar emisiunile de stiri si culturale dar emisiunile culturale si informative nu v-or disparea transferanduse la TVR1 ,TVR2,TVR3 .Asa ca nu mai plangeti cine-i bun ramane sau cine este cu pila mai mare posibil sa dispara si ce-l profesionist ca asa este in Romania.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by