Postul de stiri Digi 24 incearca joi sa recreeze evenimentele din 23 august 1944 prin prisma televiziunii de stiri. Luca Niculescu va prezenta un jurnal "in regim de news alert, asa cum ar fi aratat el in seara zilei de 23 august 1944, daca atunci ar fi existat televiziunea, transmis in alb si negru", anunta postul de televiziune.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiectul jurnalistic va include transmisiuni din puncte importante in desfasurarea evenimentelor si o editie speciala "23 august 1944, jurnal in direct". Dupa jurnalul prezentat de Luca Niculescu, Sanda Nicola va gazdui o dezbatere despre felul cum ziua de 23 august a capatat interpretari diferite de-a lungul vremii.

Potrivit informarii postului, este vorba despre un demers jurnalistic bazat pe zeci de ore de documentare, cu scopul de "a transpune in limbajul stirilor de televiziune evenimentele care au schimbat cursul istoriei" in dupa-amiaza acelei zile. Pe langa Luca Niculescu si Sanda Nicola, evenimentele vor fi prezentate de Ioana Tiganila, Raluca Ciobanu, Teodora Ghenciu, Dana Vlad si Laurentiu Radulescu.

  • Sanda Nicola: "Pentru programul de joi, mi-am dorit sa culeg informatii de la soldati romani supravietuitori ai lagarelor din Rusia, de la cei care au coabitat atat cu nemtii cat si cu bolsevicii pe frontul de Est, de la oamenii din Neamt si Suceava care au suportat consecintele imediate ale deciziilor luate in Palatul Regal pe 23 August 1944. Sunt marturii zguduitoare pe care nu avem voie sa le trecem cu vederea".