Catavencii s-au desprins de trustul lui Dinu Patriciu, in care au intrat in urma cu un an, iar publicatia este editata in prezent de o companie detinuta de Mircea Dinescu si Doru Buscu, scrie Paginademedia.ro. Aceasta il citeaza pe Mircea Dinescu, potrivit caruia pe viitor "s-ar putea sa scoatem si o televiziune, si un cotidian".

Compania care editeaza acum revista este Patetic Media SRL, in care Mircea Dinescu si Doru Buscu detin cate 50%.

Mircea Dinescu, citat de Paginademedia.ro:

  • "Doru Buscu a fost cu ideea numelui" companiei Patetic Media SRL.
  • a preluat 50% din revista deoarece "oricum scriu la Catavencii in fiecare saptamana"
  • Intrebat daca se teme ca va pierde bani: "Nicidecum. Nu a murit chiar toata presa. Poate doar cele care sunt apendice de partid."
  • Intrebat cu ce bani ar putea scoate o televiziune si un cotidian: "Inca nu stim, vom vedea. S-ar putea sa gasim parteneri pentru asa ceva.

Cu Mircea Dinescu presedinte, revista Catavencii a aparut la sfarsitul lunii iunie 2011, in cadrul trustului Adevarul Holding. Fosta echipa a revistei Academia Catavencu se desprinsese de aceasta dupa ce brandul Academia Catavencu - scos in prealabil la licitatie - a fost achizitionat de grupul Medien Holding, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu. Intr-o prima faza a licitatiei, brandul fusese adjudecat de Doru Buscu, dar acesta nu a putut sa plateasca pentru el.

  • Academia Catavencu si Catavencii apar pe o piata in care mai exista o publicatie de satira - Kamikaze, editata de o echipa care s-a desprins din Academia Catavencu la inceputul lui 2010. In primul trimestru din acest an, Academia Catavencu avea vanzari medii totale de 14.650 pe editie raportate de BRAT, in timp ce vanzarile medii pe editie ale Kamikaze se ridicau la 4.414. Revista Catavencii  nu a beneficiat de cifre de vanzari.