Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, conducerea executiva a Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a stabilit, luni, primele actiuni din calendarul de punere in aplicare a Programului de redresare economica a TVR. Acesta a fost aprobat de Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane in data de 28 august si a stat la baza memorandumului adoptat in sedinta Guvernului din data de 1 septembrie.

Astfel, in data de 5 septembrie, conducerea SRTv va solicita deschiderea dialogului cu partenerii sociali. Consultarile vor viza diminuarea consecintelor concedierilor colective si stabilirea echitabila a criteriilor de selectie a personalului necesar functionarii SRTv in noua structura organizatorica, se spune in comunicat.

De asemenea, incepand din 5 septembrie, conducerea executiva a Televiziunii Romane va definitiva componenta comisiilor de selectie, care vor include specialisti din interiorul si din afara TVR si reprezentantii sindicatelor, in vederea ocuparii posturilor din noua organigrama, se mai spune in sursa citata.

SRTv isi propune finalizarea acestui proces de evaluare si analiza pana la jumatatea lunii octombrie. Toate informatiile necesare participarii salariatilor la procesul de selectie vor fi puse la dispozitia acestora, dupa finalizarea consultarilor cu partenerii sociali, se precizeaza in comunicatul TVR.

"Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al SRTv, asigura salariatii ca, pe parcursul procesului de restructurare, va fi respectata cu strictete legislatia in vigoare si vor fi puse pe primul plan calitatile profesionale ale angajatilor. In spiritul transparentei decizionale, actiunile privind implementarea programului de restructurare vor fi comunicate neintarziat si cu maxima deschidere", se mai spune in comunicat.

Totodata, Claudiu Saftoiu a declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX ca procesul de redresare a TVR trebuie sa treaca "printr-un calendar strict", cu respectarea legislatiei muncii si a Contractului Colectiv de Munca din Televiziunea Romana.

Pana cand va duce la indeplinire primul si cel mai important obiectiv - redresarea economica a TVR, Saftoiu spune ca are in vedere "economii lunare de 50% si o selectie a programelor si a personalului din SRTv pe criterii profesionale, de eficienta si performanta, care sa nu dezamageasca exigentele telespectatorilor romani".