Proprietarul media Richard Desmond, a carui companie detine partial cotidianul irlandez Irish Daily Star, a anuntat ca este foarte nemultumit de decizia a de a publica in editia de sambata deja celebrele fotografii cu Ducesa de Cambridge, sotia printului William, si a demarat inchiderea publicatiei, scrie The Guardian in editia online.

Coperta revistei Closer cu Kate MiddletonFoto: Reuters

Irish Daily Star a publicat in paginile sale de sambata 13 fotografii cu Kate Middleton facand plaja topless in Franta, decizie condamnata de Palatul St James. Prima revista care a publicat imaginile a fost revista franceza Closer, pe prima pagina.

Desmond este convins ca are puterea sa inchida operatiunea. Surse citate de Guardian sustin ca acesta si-a instruit deja avocatii sa demareze actiunea in instanta pentru a inchide publicatia. Site-ul www.thestar.ie a ramas inaccesabil si duminica.

"Sunt foarte nervos pe aceasta decizie si iau masuri imediate sa inchid afacerea. Decizia de a publica imaginile nu are nicio justificare si Northern⋆ o condamna in cei mai gravi termeni", a declarat Desmond.

Redactorul sef al Daily Star on Sunday, editia de duminica a publicatiei, a lansat un atac dur: "Suntem absolut ingroziti aici in redactie. Nu are niciun merit ca decizie editoriala, nu are niciun merit din punct de vedere moral, sincer este o decizie groaznica".

Palatul a condamnat publicarea in revista Closer a fotografiilor drept "grotesca si total nejustificata", adaugand: "Nu exista niciun alt motiv altul decat lacomia". Casa regala a incercat descurajeze alte publicatii sa faca acest lucru amenintand cu instanta revista franceza care a publicat patru pagini de fotografii cu cuplul Kate si William in vacanta la Château d'Autet in Provence.

Decizia de a le publica in Republica Irlanda, care pare a incalca codul de practica editoriala din Marea Britanie legat de intimitate, a venit dupa ce revista mondena italiana Chi a anuntat ca luni va publica 30 de fotografii nevazute pana acum in cele peste 24 de pagini, sub titlul "Regina este goala".

"Faptul ca acestia doi sunt viitori conducatori ai Angliei face ca articolul sa fie si mai interesant. Este un subiect care merita pentru ca arata un cuplu de indragostiti foarte faimos, tanar si modern, intr-un stil de viata de zi cu zi complet firesc", a declarat redactorul-sef al revistei italiene Chi, potrivit Sky News.

"Publicarea nu va servi altui scop decat aceluia de provoca si mai multa suparare Ducelui si Ducesei de Cambridge, care se bucurau de timpul liber impreuna singuri, in intimitatea locuintei unei rude", a precizat Palatul St James.

Kate si William, aflati in turneu in Asia, au dat in judecata revista franceza Closer, care a fost comparata cu experientele printesei Diana cu paparazzi.