RCS&RDS, cel mai mare operator local de comunicatii prin cablu, va lansa in aceasta toamna inca doua televiziuni, pentru care a depus deja cerere de licente la CNA, au declarat pentru HotNews.ro surse din piata. Contactati de HotNews.ro, oficialii RCS&RDS au confirmat informatia, precizand ca "cele doua televiziuni se vor numi Digi World si Digi Life, una cu profil generalist (biodiversitate, stiinta si tehnologie, istorie, calatorii) si cealalta de lifestyle. Televiziunile vor avea continut produs si distribuit de cele mai mari case de productie si distributie din lume - Europa si Statele Unite (Warner, BBC, APT, etc.)".

  • "Productiile care vor rula pe cele doua noi posturi de televiziune sunt extrem de actuale si atractive, inscriindu-se in cele mai recente productii de profil", au mai subliniat oficialii RCS&RDS.

Televiziunile din portofoliul RCS & RDS sunt:

  • Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3; intre ele, Digi Sport 1 si 2 sunt HD
  • Digi Film - canal de filme Pay-TV - concurent cu HBO
  • Digi24 - post de stiri lansat in martie al acestui an; cu statii locale in Oradea, Iasi, Timisoara, Constanta (ultimul deschis luni, 17 septembrie)
  • UTV - canal de muzica
  • Music Channel

Conform informatiilor operatorului, numarul total de abonati la TV este de cca 3.000.000, cablu si satelit (pentru satelit sunt peste 1.200.000).

Anul trecut, RCS&RDS a inregistrat o cifra de afaceri de 478,7 milioane euro (2,02 miliarde lei), in crestere cu 14,4% fata de anul anterior si o pierdere neta de 2,95 milioane euro (12,5 milioane lei), in scadere cu 82,2% fata de anul 2010, conform datelor de la Ministerul de Finante.