Televiziunea Money.ro, operata de firma lui Sorin Freciu dupa desprinderea de Realitatea Media/Money Channel, a primit acordul Consiliului Audiovizualului sa incepe sa transmita ca post de stiri si economie. CNA a aprobat, joi, modificarea unei licente pe care firma Media Advertising&Sales SRL o avea pentru "MC TV", schimbarea denumirii in Money.ro si transformarea profilului din post generalist intr-unul cu tematica de stiri si economie.

Compania controlata de Sorin Freciu, Media Advertising&Sales SRL Bucuresti, a preluat in urma cu cateva luni licenta pentru postul Mulatos TV de la Media Radio Galaxy SRL Seini. CNA a aprobat transferul de licenta si schimbarea denumirii in MC TV in iulie 2012.

Money.ro are o echipa formata in buna parte de oameni care au lucrat la Money Channel. Mihai Tatulici este project manager, iar Dan Apostol director general al postului. Cei doi s-au prezentat, joi, la CNA pentru a explica obiectivele si grila noului post, ce va avea 75% productii proprii (ponderea programelor informative in grila: aproape 70%).

Mihai Tatulici la CNA:

  • Este vorba despre un format nou in Romania - un "smart tematic" informativ
  • Money Channel facea analiza pietei financiare, bancare, a raporturilor privind bursele, cotatiile activelor
  • Statia are un slogan: "Money.ro, pazitorul banului public". Scopul televiziunii este controlul banului de stat. In primul rand, ea va analiza cheltuirea banului public
  • Axa principala a programului de prime time sunt anchetele.
  • Discursul politic nu se mai analizeaza din perspectiva formala a anuntului, ci din perspectiva faptei.
  • Cred ca suntem singura televiziune care avem doctoranzi in analiza bugetului (...) Intr-o anumita parte, e echipa de la Money Channel
  • Stirile sunt procesate prin mecanismele de evidentiere a ceea ce castiga si ce pierde societatea romaneasca in urma deciziei politice, tot prin prisma economica
  • Studiourile sunt cele de la Casa Presei, autorizate de echipa dumneavoastra (a CNA - n.red.).​

In timpul discutiilor de la CNA, Narcisa Iorga a ridicat problema modului cum s-a desprins echipa Money.ro de Realitatea Media.

Narcisa Iorga, membru CNA:

  • Ma tem sa nu repetam acelasi scenariu (ca in cazul scindarii Realitatea TV/Romania TV). De o saptamana, vad (pe Money Channel) niste casete in reluare.

Dan Apostol:

  • Toata echipa care lucreaza in acest proiect este de un an de zile in sarcina financiara a noii societati. Toate costurile au fost suportate de aceasta firma de anul trecut pana in prezent. (...) In privinta deciziei celor de la Realitatea sa schimbe emisia - nu pot sa raspund in numele lor.
  • Oamenii erau angajati de un an de zile nu pe Realitatea Media, ci pe Media Advertising&Sales.
  • In timpul acestui an s-au facut mai multe notificari catre Realitatea Media de preluare de licenta, de cedare a unor echipamente. Raspunsurile nu au venit. Stiti foarte bine de ce - Realitatea Media este o companie in insolventa. Raspunsurile nu au venit. Nu avem raspunsuri.