Claudiu Saftoiu a fost validat marti de plenul reunit in functia de presedinte-director general al SRTv cu 219 voturi pentru si 7 impotriva. Parlamentarii PDL nu au participat la vot. Claudiu Saftoiu nu a depus insa marti juramantul pentru aceasta functie deoarece presedintele de sedinta comuna a deschis sedinta ordinara a Camerei Deputatilor fara ca Saftoiu sa fie invitat la tribuna pentru juramant. Dupa cateva minute de la inceperea sedintei Camerei, presedintele de sedinta al plenului comun, Viorel Hrebenciuc, l-a chemat pe Saftoiu sa depuna juramantul, dar parlamentarii PDL s-au impotrivit pe motiv ca sedinta de plen comun s-a terminat.

"Va rog sa constatati faptul ca suntem intr-o sedinta ordinara a Camerei Deputatilor. Daca doriti sa organizam o noua sedinta comuna pentru depunerea juramantului lui Claudiu Saftoiu nu aveti decat sa convocati alta sedinta, noi mergem mai departe cu sedinta Camerei", a spus viceliderul deputatilor PDL, Petru Calian, potrivit Agerpres.

"Oricum, domnul Saftoiu a depus juramantul ca membru al Consiliului de Administratie al SRTV, consideram ca nu mai are nevoie sa depuna juramantul si ca presedinte al CA", a precizat la randul sau Hrebenciuc.

UPDATE (ora 12:54): Votul pentru validarea lui Claudiu Saftoiu la conducerea SRTv a inceput.

UPDATE (ora 12:23): Parlamentarii PDL vor parasi sala si nu vor participala votul din plen, a anuntat liderul grupului democrat-liberal, Mircea Toader.

UPDATE (ora 12:04): Plenul reunit al Parlamentului a votat marti scoaterea de pe ordinea de zi a punctului cu privire la numirea membrilor Consiliului de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.

UPDATE (ora 11:45): Parlamentarii PDL au cerut marti in plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului scoaterea de pe ordinea de zi a punctului privind revocarea din functie a presedintelui Consiliului pentru Supravegherea Asigurarilor, Constantin Buzoianu, propunere care a picat la vot.