Romtelecom a preluat Muvix.ro, "un serviciu (n.a serviciu video on demand cu filme romanesti si straine ce pot fi vazute online, contracost) pe care l-am lansat acum 3 ani, primul serviciu de acest gen lansat in .ro", anunta pe blogul sau Orlando Nicoara, directorul general al Mediafax Group. In prima faza Romtelecom va prelua continutul din Muvix, urmand ca integrarea Muvix.ro in Dolcetv.ro sa se intample in urmatoarele sase luni, spune acesta.

"Pentru Mediafax Group e un pas normal, acela de a ne folosi resursele, limitate pe o piata care scade, cea de media, pe activitatile de print/online/news si ecommerce. Am iesit din acest business deoarece video online este extrem de scump, iar piata inca se formeaza, ceea ce inseamna necesitatea de a investi permanent, mai ales dupa ce playeri ca CME sau Romtelecom au investit in servicii similare. Le multumim celor +10,000 de clienti Muvix pentru ca ne-au folosit serviciile si le uram succes colegilor de la Voyo si Dolce in activitatea lor", precizeaza Orlando pe blogul sau.

„Cateva sute de filme de la Muvix vor trece pe Dolce TV, urmand strategia noastra de a imbogati constant oferta de continut TV online catre clientii dolcetv.ro. Migrarea va avea loc in urmatoarele luni,” a declarat pentru HotNews.ro Ovidiu Ghiman, director executiv strategie si comercial rezidential in Romtelecom.

Dolcetv.ro, portalul TV online lansat de Romtelecom in luna martie a anului trecut, a devenit disponibil incepand din luna august, numai pentru clientii de Internet in banda larga ai Romtelecom, Nextgen si Cosmote. Pentru vizionarea pe smartphone sau tableta, cei doi operatori au lansat aplicatia Dolce Mobile TV care poate fi descarcata din Play Store (pentru Android) si App Store (pentru iOS).

Conform oficialilor Romtelecom, aproximativ doua milioane de utilizatori au accesat dolcetv.ro de la lansare, cu peste 100.000 de utilizatori inregistrati.