Postul public de televiziune a fost in revizie tehnica in noaptea de marti spre miercuri, intre orele 2:00 si 6:00, noapte in care s-au desfasurat alegerile prezidentiale din SUA, relateaza Pagina de Media. Reprezentantii TVR au declarat pentru sursa citata ca asemenea revizii au loc periodic la postul public, iar cea de aseara era programata de mai multa vreme.

Pagina de Media mai precizeaza ca TVR a acoperit subiectul alegerilor din SUA in jurnalul de dimineata.

Merita mentionat ca mai multe televiziuni (B1TV, Antena 3, Digi 24, RTV) au dedicat editii speciale, in noaptea de marti spre miercuri, alegerilor din SUA, subiectul fiind abordat pe larg si in presa online pe parcursul noptii.

  • UPDATE Intr-un comunicat transmis presei, SRTvinformeaza ca "spre deosebire de celelalte televiziuni generaliste, TVR 1 si-a adaptat programul astfel incat sa prezinte cele mai importante momente ale alegerilor prezidentiale din SUA" adaugand ca revizia tehnica "nu a afectat accesul la informatii al telespectatorilor".

Comunicatul SRTv referitor la programul TVR 1 din noaptea de 6 spre 7 noiembrie:

Romanii au putut afla in direct de la TVR 1 rezultatele primelor exist poll-uri si numele presedintelui american pentru urmatorii patru ani.

Editia speciala, America alege, de pe TVR 1, dedicata alegerilor din Statele Unite al Americii a inceput inainte de inchiderea urnelor.

In cadrul emisiunii America alege, incepand de la ora 6.00, corespondentii TVR au transmis in direct de la Washington, Bruxelles, Moscova si Tel Aviv relatari despre atmosfera si reactiile oficialilor.

TVR a acordat o importanta deosebita acestui subiect, telespectatorii televiziunii publice afland in direct cine este presedintele SUA in urmatorii 4 ani, dar si informatii despre sistemul electoral american, reactii ale alegatorilor si ale celor doi candidati.

Spre deosebire de celelalte televiziuni generaliste, TVR 1 si-a adaptat programul astfel incat sa prezinte cele mai importante momente ale alegerilor prezidentiale din SUA.

Revizia tehnica, dintre orele 2.00 si 6.00, programata si anuntata la CNA cu mai multe luni inainte, nu a afectat accesul la informatii al telespectatorilor. Din cauza diferentei de fus orar, procesul de votare din SUA se desfasoara cand in Europa e noapte, interval in care, pentru o televiziune generalista, o editie speciala ar reprezenta un efort financiar considerabil, in raport cu audienta.