Grupul Adevarul Holding, aflat in insolventa, ar avea o datorie de 70 de milioane de euro catre firma unui fost colaborator al lui Cristi Burci. Pagina de media scrie ca cel mai mare creditor al Adevarul Holding este compania Elida Media, detinuta de un fost colaborator al lui Cristi Burci (care a preluat recent grupul de presa de la Dinu Patriciu).

Elida Media este detinuta de Razvan Enache (95%) si Dragos Dumitru (5%). Razvan Enache este un fost colaborator al lui Cristi Burci si a fost director de programe la Prima TV, pe cand postul de televiziune era detinut de Burci.

Datoria catre Elida Media, conform dosarului depus la instanta, este de 305 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 68 de milioane de euro. Practic, Elida Media a preluat creantele mai multor firme controlate de Dinu Patriciu, suma reprezentand imprumuturi pe care firmele lui Dinu Patriciu le-au acordat, in timp, catre Adevarul Holding. Este vorba de East European Media, DP Holding, Mercadia si Finite Assets (controlate de Dinu Patriciu).

Un alt creditor important este BCR. Banca are de recuperat de la Adevarul Holding o suma de aproximativ 6,5 milioane de euro pentru care a cerut si ea insolventa grupului de presa.

Pe langa acesti doi creditori, cei mai importanti, de altfel, in dosar mai sunt salariatii Adevarul Holding, dar si alte sute de mici furnizori.

Cauza a ramas in pronuntare, iar insolventa urmeaza sa fie pronuntata cel mai probabil saptamana viitoare.

Grupul Adevarul Holding a fost preluat de Cristi Burci de la Dinu Patriciu la inceputul lunii octombrie, iar in prezent, tranzactia asteapta avizul Consiliului Concurentei.