CNA urmeaza sa discute, in sedinta de marti, o solicitare primita din partea Televiziunii publice pentru modificarea grilei de program, a structurii si denumirii TVR Info, care ar urma sa se numeasca TVR News si sa retransmita preponderent programe Euronews, dupa cum au declarat pentru HotNews.ro reprezentanti CNA.

Acestia au precizat ca solicitarea TVR vine in conditiile in care, pe 15 noiembrie, expira perioada de 90 de zile de la suspendarea transmisiei TVR Info. Ei au aratat ca, potrivit propunerilor depuse de TVR, canalul TVR News ar urma sa aiba circa 3% productie proprie, circa 80% - programe Euronews, iar restul - jurnale preluate de la TVR 1.

La inceputul lunii octombrie, TVR a anuntat un parteneriat cu Euronews pentru preluarea canalului paneuropean pe frecventa TVR Info. Intr-o informare transmisa atunci de Televiziunea publica se arata ca "Lansarea Euronews-TVR Info, cu tot ceea ce presupune ca efort si implicare din resursa interna, va fi realizata dupa finalizarea procesului de restructurare de personal si reorganizare a activitatii in Televiziunea Romana, estimata sa se incheie la sfarsitul lunii noiembrie 2012". Procesul de reorganizare si restructurare a TVR, reluat recent, este in curs de desfasurare.

Emisia TVR Info a fost suspendata la mijlocul lunii august.