Numirea tinerei Andreea Lambru in functia de secretar general adjunct al Guvernului, dupa demiterea lui Dan Mihalache, a declansat un nou conflict intre PNL si televiziunea candidatului PSD Sebastian Ghita, Romania TV. Pentru a doua oara in ultimele luni, PNL a luat pozitie dura la adresa RTV, prin intermediul unui comunicat preluat de mai multe site-uri, dupa ce acest post a prezentat-o pe Andreea Lambru drept un "personaj controversat" si a facut o serie de afirmatii despre trecutul amoros al acesteia.

In materialele sale pe aceasta tema, in care face referire inclusiv la "sex in biroul lui Crin Antonescu", Romania TV s-a limitat sa spuna ca "PNL neaga informatiile aparute in presa in legatura cu Andreea Lambru". Pe de alta parte, postul l-a citat pe larg pe secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a declarat marti seara, pentru aceasta televiziune, ca este "o greseala" ca Andreea Lambru sa fie "crucificata la televizor". "Am intervenit pentru ca se pune problema despre o tanara intr-un mod incorect".

Pe de alta parte, PNL a transmis, tot ieri, un comunicat preluat de mai multesite-uri de stiri si de bloguri ale unor liberali, in care se refera in termeni extrem de duri la adresa materialelor postului detinut de candidatul USL din partea PSD Sebastian Ghita:

  • PNL "condamna campania de denigrare pe care o duce astazi, 13 noiembrie, postul de televiziune Romania TV"
  • "Informatiile transmise de acest post de televiziune reprezinta o suma de falsuri si calomnii la adresa PNL"
  • "Partidul dezavueaza implicarea directa in aceasta diversiune mediatica a numelui presedintelui Partidului National Liberal, Crin Antonescu, si a unor lideri liberali, ceea ce ne face sa credem ca este vorba despre o actiune tendentioasa si deliberata, menita sa loveasca din nou in imaginea presedintelui Antonescu si a Partidului National Liberal"
  • "Ne exprimam regretul ca postul de televiziune Romania Tv recurge din nou la asemenea practici in campania electorala si a inteles sa coboare dezbaterea publica la nivel atat de jos"

Este al doilea caz important din ultimele luni in care PNL ataca televiziunea lui Ghita. In august, dupa ce postul de televiziune a difuzat imagini cu Mona Pivniceru si Andrei Nastase, Crin Antonescu afirma pentru un alt post de stiri - Romania TV - ca este vorba despre o "operatiune securistica de provincie". "Ca sa anunti jumatate de zi ca vei zgudui scena politica romaneasca, se intampla ceva ingrozitor, cu doua poze in care doamna intra intr-o masina si apoi intr-un imobil de locuinte, mi se pare securism de provincie", spunea atunci Antonescu.