Jurnalistii acreditati la Guvern au incercat sa afle marti, de la purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu, informatii despre schimbarea legii audiovizualului in regim de urgenta si de ce proiectul de ordonanta de urgenta nu a fost dezbatut public, asa cum prevede legea. Intrebat de jurnalisti de ce nu a fost facut public documentul, care sunt normele de aplicare ale ordonantei, care este punctul de vedere al CNA transmis Guvernului, Andrei Zaharescu nu a putut sa ofere raspunsuri precise, informeaza Digi24.

Intrebat de presa de ce documentul nu a fost publicat cu 10 zile inainte de aprobare, precum cere legea transparentei publice, Zaharescu a raspuns: "Ce as putea sa va raspund la asta?" La insistentele reporterului, purtatorul de cuvant al Guvernului a explicat: "Nu va pot raspunde la asa ceva."

Referitor la punctul de vedere al CNA transmis Guvernului. Zaharescu a raspuns: "Eu nu am cunostinta. (...) Nu stiu sa va spun atat timp cat nu cunosc acea scrisoare de la CNA."

Intrebat cand va fi aplicabila OUG, Zaharescu a raspuns: "Normele de aplicare nu le cunosc". Cand reporterul ii explica faptul ca nu a cerut normele de aplicare, purtatorul de cuvant completeaza "Ce-i drept, nu m-am gandit la aceasta intrebare".

Guvernul a adoptat in sedinta de marti o ordonanta de urgenta ce modifica Legea Audiovizualului, au spus pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Documentul a fost adoptat fara sa fi fost dezbatut public. O versiune anterioara a proiectului de ordonanta, care includea prevederi ce afectau profund independenta CNA, activitatea agentiilor de publicitate si a cablistilor, a starnit proteste vehemente ale acestora in ultimele saptamani, pana cand guvernul a declarat, pe 14 noiembrie, ca proiectul "nu mai este de actualitate".