Consiliul de Administratie al Televiziunii publice a decis, in sedinta de miercuri, achizitia meciurilor de fotbal din UEFA Champions League pentru perioada 2012-2015, potrivit unui anunt al institutiei. TVR, aflata in criza de bani si care trece printr-un amplu proces de restructurare, precizeaza ca masura este "in consens cu strategia TVR de a oferi romanilor programe de calitate" si ca pretul ce urmeaza sa fie platit "este de 10 ori mai mic decat cel din contractul anterior" - despre care fosta conducere TVR spunea ca se ridica la 40 de milioane de euro. CA al TVR a mai decis astazi achizitia drepturilor pentru CE de Gimnastica si participarea la Eurovision 2013.

  • In aprilie a.c., la prezentarea raportului de activitate pe anul precedent, TVR arata ca pentru UEFA Champions League contractul ce acoperea ultimii patru ani se ridica la 40 de milioane de euro, generand pierderi cumulate de 38 milioane de euro. Fosta conducere TVR a prezentat in mod repetat contractul drept una dintre principalele surse ale situatiei economice grave prin care trece institutia.

TVR precizeaza, in comunicatul de astazi:

  • "Champions League este un produsul premium al Uniunii Europene de Fotbal, cea mai prestigioasa competitie la nivel de cluburi si cel mai urmarit eveniment sportiv din lume, dupa meciurile echipelor nationale."
  • "In plus, in urma negocierilor, pretul pe care Televiziunea Romana urmeaza sa-l plateasca pentru pachetul UEFA Champions League 2012-2015 este de 10 ori mai mic decat cel din contractul anterior."
  • Tot astazi, membrii CA au hotarat achizitionarea Campionatelor Mondiale de Gimnastica Artistica, Ritmica, Aerobica, Acrobatica si Trampolina ce vor avea loc in perioada 2013-2016, precum si a Campionatelor Nationale si Internationale de Gimnastica ale Romaniei.
  • TVR continua astfel, prin decizia de astazi, traditia difuzarii competitiilor de gimnastica, printre cele mai populare si urmarite de catre romani, dupa fotbal.
  • De asemenea, in sedinta de astazi, CA a aprobat participarea Televiziunii Romane la Eurovision 2013, ce se va desfasura la Malmo, in Suedia, in perioada 4-8 mai 2013. Concursul Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), care se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956.
  • Aceste hotarari au fost adoptate in unanimitate de voturi a membrilor prezenti.

A fost aprobat si memorandumul cu Euronews

Tot in sedinta de miercuri, CA al TVR a aprobat si Memorandumul incheiat cu Euronews pentru emisia postului TVR News, ce include multe retransmisii ale programelor postului european de stiri. Decizia a fost luata la aproape doua saptamani dupa lansarea canalului TVR News.

Potrivit unei informari a televiziunii, presedintele-director general Claudiu Saftoiu "a fost mandatat de membrii CA sa inceapa negocierile pentru a stabili un plan esalonat de difuzare a programelor Euronews in limba romana", singurul program propriu de stiri fiind difuzat, la ora actuala, in intervalul 16.00-16.10.