News Corp, grupul de presa al magnatului Rupert Murdoch, a anuntat luni ca va inceta din 15 decembrie publicarea cotidianului sau conceput pentru tableta iPad a Apple, The Daily, relateaza AFP.

"Nu putem sa gasim un public suficient de important pentru a ne convinge ca modelul de activitate este sustenabil pe termen lung", a comentat Rupert Murdoch, citat in comunicat.

Redactorul sef Jesse Angelo si o parte a personalului a site-ului, lansat in februarie cu mare pompa si considerat atunci de Murdoch drept unul dintre cele mai "excitante" din grupul sau, se vor muta la New York Post, o alta publicatie a grupului, a precizat News Corp.

News Corp a confirmat in acelasi timp ca Robert Thomson, in prezent director al redactiei Wall Street Journal si redactor sef al agentiei Dow Jones, va deveni director general al societatii care va reuni activitatile de editare, din 1 ianuarie 2013.

El va fi inlocuit in functie de adjunctul sau, Gerard Baker.

News Corp a anuntat la finele lui iunie ca va scinda activitatile de editare, puternic afectate de scandalul interceptarilor telefonice din Marea Britanie, pentru a izola canalele de televiziune (Fox, Sky Italia, BSkyB) si studiourile de cinema (20th Century Fox).

Grupul detine mai multe cotidiene internationale, printre care Wall Street Journal si Times, agentia de informatii financiare Dow Jones si casa de editare Harper Collins.