​Canalele HBO, retransmise de operatorii de cablu si satelit in pachete speciale, ar putea sa nu mai fie transmise de Digi TV (RCS&RDS) in Ungaria, potrivit portalului de stiri Index.hu, care citeaza Mmonline.hu. Pe de alta parte, Digi Ungaria, care tocmai a lansat un post propriu de filme, arata marti pe Facebook ca negocierile sunt in desfasurare si drept urmare nu poate da alte informatii. Controversa din Ungaria are loc pe fondul scandalului cu Discovery din Romania - care a venit la scurt timp dupa ce Discovery a fost scos din grile si in Ungaria.In Romania, HBO si RCS&RDS se abtin de la comentarii.

Raspuns Digi pe FacebookFoto: Captura Facebook.com

Potrivit surselor online citate, incepand cu ianuarie, pe platforma de satelit Digi TV - Ungaria s-ar putea sa nu mai apara niciun program HBO (HBO, HBO 2, Cinemax, HBO Comedy). Sursele citate noteaza ca Digi a confirmat pe Facebook faptul ca pe 31 decembrie expira contractul intre cele doua parti.

Pe de alta parte, tot pe Facebook, la intrebarea unui utilizator daca HBO dispare de pe Digi, operatorul de satelit raspunde ca negocierile sunt in desfasurare si, atat timp cat nu s-au incheiat, nu poate oferi mai multe informatii.

Mmonline noteaza ca serviciul Digi TV este lider de piata si ca luna trecuta a lansat, in Ungaria, propriul canal de filme pe baza de abonament, Digi Film, disponibil la un pret mai mic decat cel pentru pachetul HBO. Sursele citate amintesc de faptul ca o situatie similara s-a intamplat si in cazul Discovery - scos din grila in contextul lansarii canalelor Digi Life si Digi World. Situatia Discovery avea sa se repete la scurt timp si in Romania.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii de comunicare ai HBO Romania nu au comentat pe aceasta tema. Contactati la randul lor, reprezentantii RCS&RDS au precizat ca "HBO se afla in grila Digi TV", fara a dori sa faca alte comentarii.

Relatarile referitoare la HBO Ungaria au fost mentionate si de reprezentantii Discovery in discutiile ce au avut loc, marti, la CNA pe tema scoaterii posturilor Discovery din grilele RCS&RDS. Operatorul si-a manifestat, in ultima vreme, disponibilitatea de a transmite Discovery in pachete speciale, la un pret stabilit tot de Discovery - dupa un model asemanator cu cel practicat, intre altii, de HBO.