Pro TV, Kanal D si Prima TV se alatura Uniunii Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR) in cererea adresata de aceasta guvernului de a reevalua ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii audiovizualului, potrivit unui comunicat UAPR. Este prima data de la inceputul discutiilor legate de aceasta ordonanta cand este anuntata o pozitie critica a posturilor TV fata de respectiva OUG.

Comunicatul UAPR o citeaza pe Zoe Vasilescu, sales director Pro TV, potrivit careia aceasta televiziune si-a exprimat acordul ca actul normativ sa fie discutat cu toti actorii implicati in industrie.

  • Ordonanta nu ii afecteaza doar CNA si industria de cablu, ci si industria de publicitate, care s-a exprimat in ultimele saptamani prin pozitii critice ale UAPR si ale IAA Romania, asociatie ce reuneste media, agentiile si clientii de publicitate. Vezi ce spune despre aceasta ordonanta Stefan Iordache, seful operational al grupului de comunicare Leo Burnett si vicepresedinte UAPR, intr-o discutie online si intr-un interviu cu HotNews.ro.
  • Pana acum, televiziunile nu s-au exprimat public pe tema aspectelor din ordonanta care se refera la publicitatea TV (rebate, transparenta contractuala etc.), insa reprezentanti ai cablistilor, o parte dintre membrii CNA si altii au sustinut ca in spatele ordonantei se afla trustul Intact. Acesta nici nu a respins, nici nu a admis pana acum, in mod public, sprijinul pentru ordonanta, insa intr-o reuniune a membrilor IAA reprezentantul Antenelor a fost singurul care a vorbit in favoarea ordonantei.

In comunicatul de miercuri, UAPR isi reafirma pozitia ca executivul a adoptat modificarile la legea audiovizualului fara consultari cu vreuna din partile implicate. UAPR isi exprima din nou disponibilitatea si dorinta de a participa la dezbateri publice pe aceasta tema. Este citat si Radu Florescu, presedinte UAPR, potrivit caruia:

  • "Elaborarea unui act normativ fara consultarea tuturor actorilor implicati din piata pune sub semnul intrebarii corectitudinea reglementarii acestei piete. Vom continua sa solicitam Guvernului Romaniei consultarea tuturor celor implicati, printr-un dialog deschis, transparent si constructiv".