Reporter Virtual reda o scrisoare deschisa a lui Sorin Ovidiu Vintu adresata lui Cozmin Gusa, actualul sef al Realitatea TV, in care omul de afaceri aflat la ora actuala in inchisoare sustine sa Realitatea TV apartine, in continuare, familiei Vintu. Intr-un interviu publicat marti de sursa citata, Cozmin Gusa afirma ca afirma ca Bluelink Comunicazione, care are dreptul de proprietate asupra trustului Realitatea Media, nu mai apartine familiei Vintu.

Reporter Virtual a publicat marti, 11 decembrie, un interviu cu Cozmin Gusa, creditor principal Realitatea TV si director editorial al postului in care acesta declara ca: "tatal ei (Sorin Ovidiu Vintu, tatal Ioanei Vintu - n.red.) stie mai bine adevarul decat ea. Bluelink Comunicazioni, firma la care face referire ca ar fi inca proprietar si care este off-shoreul din Cipru care, sa spunem, are dreptul de proprietate asupra Realitatea Media la modul majoritar, este o companie care nu le mai apartine. Este un offshore pentru care taticul Ioanei a semnat un trustee intr-o anumita perioada, care trustee (termen ce defineste cedarea unei afaceri in grija unui girant, mandatar, tutore - n.red.) are alti proprietari in acest moment si care nu sunt ei, ci suntem noi."

Reporter Virtual relateaza miercuri ca a primit un comunicat de presa din partea Ioanei Vintu, fiica lui Sorin Ovidiu Vintu, in care e cuprinsa si scrisoare deschisa semnata de omul de afaceri.

  • Comunicatul din partea omului de afaceri SOV:

"Buna seara,

In legatura cu informatiile aparute in presa in ultima vreme, potrivit carora “Bluelink Comunicazione, care are dreptul de proprietate asupra Realitatea Media, nu mai apartine familiei Vintu,” Sorin Ovidiu Vintu face urmatoarele precizari:

«Scrisoare deschisa domnului Gusa Cosmin

Domnule Gusa,

Intr-o perioada dificila a vietii dvs, v-am intins o mana de ajutor. Constat cu bucurie ca-mi intoarceti favoarea cu varf si indesat.

Cu multa gratitudine,

Sorin Ovidiu Vintu

P.S. In ultima dvs aparitie din EVZ ati strecurat, din greseala, sunt sigur, o informatie eronata despre dreptul de proprietate al Realitatea TV. Va asigur ca ea apartine in continuare copiilor mei, ea nefiind instrainata in fapt nici o clipa»".

Reporter Virtual precizeaza ca Sorin Ovidiu Vintu face o greseala, declaratiile lui Cozmin Gusa fiind parte a unui interviu acordat Reporter Virtual si preluat de Evenimentul Zilei.

Amintim ca Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat pe 21 ianuarie la un an de inchisoare cu executare in procesul de santaj cu Sebastian Ghita si se afla in prezent la penitenciarul Jilava. Vezi aici mai multe detalii.