Grupul Discovery Communications a anuntat, vineri, achizitia de la ProSiebenSat.1 a operatiunilor SBS Nordic, ce includ 12 televiziuni si 19 posturi de radio din Norvegia, Suedia, Danemarca si Finlanda, pentru circa 1,7 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al grupului, citat de Mediafax. Prin aceasta tranzactie, Discovery isi extinde portofoliul, incluzand pentru prima data programe de divertisment de interes general, programe de fictiune si sportive. Anuntul vine la o zi dupa ce presa internationala a scris despre intentia Dscovery de a intra in actionariatul Eurosport.

Potrivit anuntului de vineri al Discovery, tranzactia pentru preluarea operatiunilor SBS Nordic trebuie sa primeasca aprobarea autoritatilor de reglementare si ar trebui sa se finalizeze in prima parte a anului viitor. Comunicatul il citeaza pe David Zaslav, presedinte si CEO al Discovery Communications, potrivit caruia achizitia va permite extinderea intr-una dintre "cele mai stabile piete de televiziune din lume".

SBS este a doua operatiune TV, din punct de vedere al cotei de piata, in Norvegia, a treia in Suedia si a treia in Danemarca.

In Romania, ProSiebenSat.1 este prezent prin grupul ce opereaza Prima TV, Kiss TV, Kiss FM, Magic FM, Rock FM si One FM.

Miercuri, presa internationala a scris ca Discovery Communications ar putea prelua 20% din grupul Eurosport, detinut de compania franceza TF1, pentru 170 milioane de euro, cu posibilitatea de a-si mari participatia si de a deveni actionar majoriar.