Al-Jazeera a anuntat, in primele zile din 2013, extinderea pe piata TV din SUA prin achizitia retelei de televiziune prin cablu Current TV, fondata de fostul vicepresedinte american Al Gore, pentru suma de 500 de milioane de dolari, dupa cum a anuntat The Guardian. Dar de la bun inceput planurile televiziunii din Qatar a intampinat greutati, a doua cea mai mare retea de cablu din SUA, Time Warner, renuntand la retransmisia Current TV imediat dupa anuntul preluarii acestui post.

Potrivit The Guardian, Current TV, post se stiri si analiza lansat in 2005 nu a reusit sa atraga audiente semnificative, dar beneficiaza de o extinsa prezenta pe cablu, ajungand in aproape 60 de milioane de gospodarii din SUA - de circa 12 ori mai mult decat o facea pana acum Al-Jazeera, prin propriile acorduri de distributie. Al-Jazeera intentioneaza sa transforme Current TV in Al-Jazeera America, spunand ca spera sa "aiba o contributie pozitiva la oferta de stiri si informatii din si despre SUA", la concurenta cu marile retele de stiri din aceasta tara.

Printre ele se numara si CNN, post detinut de Time Warner. Reteaua de cablu Time Warner Cable a decis, insa, imediat dupa anuntul preluarii, sa scoata din grilele sale postul Current TV, fara a oferi explicatii. Potrivit sursei citate, diversi analisti media apreciaza ca este vorba despre o decizie motivata politic, iar Joel Hyatt, CEO al Current TV, a aratat ca spre deosebire de ceilalti cablisti Time Warner Cable "nu a fost de acord cu vanzarea catre al-Jazeera".

Huffington Post a scris, ulterior, ca distribuitorul de cablu va lua totusi in considerare preluarea Al-Jazeera si ca "pe masura ce serviciul se dezvolta, vom evalua daca, pentru clientii nostri, are sens sa lansam reteaua".