Laura Georgescu, propusa pentru functia de presedinte al CNA, dar inca nevalidata de Parlament, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca sotul ei, Marius Georgescu, lucreaza ca editor in Televiziunea Romana insa nu se considera intr-un eventual conflict de interese, informeaza Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a organizat, joi, o conferinta de presa, pentru a prezenta noua formula, care cuprinde patru noi membri: Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda si Florin Gabrea. Cu toate acestea, Florin Gabrea nu a participat la conferinta de presa, nefiind precizat motivul absentei sale.

In declaratia de avere publicata pe site-ul Departamentului pentru Lupta Antifrauda din cadrul Guvernului Romaniei, Laura Georgescu precieaza ca sotul sau, Marius Georgescu, este angajat al Televiziunii Romane.

Intrebata daca ea considera ca este in vreun fel incompatibila cu noua functie de presedinte al CNA, asimilata celei de ministru, Laura Georgescu a raspuns: "Da, recunosc 'delictul' de a fi sotia unui editor la programul de stiri al Televiziunii Publice. Pornim intr-un parteneriat firesc, cu mici dubii. Orice relatie, credeti-ma, functioneaza pana la jumatea drumului. Eu vin pana la jumatea drumului in fata dumneavoastra si astept reciprocitate. Cum ar putea un editor care redacteaza stiri sa fie in conflict de interese cu functia asimilata rangului de ministru, dar platita sub salariul meu de consilier superior al Guvernului Romaniei de zece ani, sa vina in contradictie cu deciziile unui organism colectiv, care inseamna 11 membri si primele 4 institutii reprezentate aici?".

"Unde este conflictul de interese intre un editor angajat al Departamentului Emisiunilor Informative si Sport din cadrul Televiziunii Romane [...] - ce delict, Dumnezeule mare?! [...] si un om propus de CNA si sustinut de alti 10 oameni, cred eu, cerebrali, reprezentand primele patru institutii din aceasta tara" a mai spus Laura Georgescu precizand ca este "functionar public si am absolvit curs de conflict de interese si incompatibilitati".

Laura Georgescu, desemnata membru CNA la propunerea guvernului, a fost aleasa, in data de 28 decembrie 2012, presedinte al forului audiovizual, in cadrul unei sedinte care nu a avut regim public si in care voturile membrilor au fost secrete, potrivit Mediafax. Daca va fi validata de plenul Parlamentului, Laura Georgescu va fi prima femeie numita presedinte CNA.