Membrii CNA au respins, marti, cu unanimitate o cerere a Realitatea Media de schimbare a denumirii celor mai multe statii Radio Guerrilla in Realitatea FM si transformarea acestora din statii generaliste in statii cu programe informative. Solicitarea fusese depusa in decembrie si, daca ar fi fost aprobata, ar fi lasat Radio Guerrilla in doar patru orase - Bucuresti, Cluj, Sibiu si Sulina, in timp ce Realitatea FM, post ce retransmite pe radio programul Realitatea TV, s-ar fi extins reteaua cu 21 de statii, de la 9 la 30.

Venit in fata CNA, administratorul special al Realitatea Media, Florin Bercea, a spus ca este vorba despre o "decizie de business" luata din doua motive: pe de o parte, dorinta de a realiza la nivel national o retea de posturi informative, iar pe de alta parte faptul ca Realitatea Media trece "printr-un moment de insolventa" si orice economie si orice bani in plus care ar veni din publicitate ar ajuta compania.

Membrii CNA nu au fost de acord cu argumentul reprezentantului Realitatea Media.

  • Narcisa Iorga, membru CNA: Consider ca nu este o solicitare de schimbare de denumire, ci de o modificare de licenta in sensul modificarii grilelor de programe. (...) In momentul cand Radio Guerrilla a solicitat 25 de frecvente radio, a venit cu argumente pentru grila de programe (...) Aceste frecvente sunt un bun al statului. Consider ca o modificare atat de severa a programului pentru care a primit licenta nu poate sa aiba loc in acest moment si atat de usor. As dori sa ascult argumentele responsabililor editoriali de la Radio Guerrilla. Propun amanarea sau, daca nu, respingerea. (...) Indiferent ca este vorba despre aceeasi societate proprietara, este vorba despre alt radiodifuzor.
  • Christian Mititelu, membru CNA: Din moment ce Guerrilla functioneaza in continuare, nu vad ce economii faceti scotandu-l de pe frecventa

Membrii CNA au votat in unanimitate respingerea solicitarii Realitatea Media, cu precizarea ca reprezentantii companiei pot veni din nou cu o cerere mai bine argumentata.

  • Vasile Buda, membru CNA: Am votat nu. Si inteleg prin aceasta ca pot veni oricand cu o alta solicitare, in care sa tina cont mult mai bine de ce s-a spus aici.