CNA a aprobat prin vot, marti, prelungirea licentei Prahova TV, televiziune apropiata proprietarului Romania TV, Sebastian Ghita, dupa ce, saptamana trecuta, societatea TVMP SRL Ploiesti nu obtinuse aceasta prelungire. In sedinta de azi, Narcisa Iorga, membru CNA, si-a mentinut propunerea de respingere a cererii de prelungire a licentei, dar Rasvan Popescu a propus acordarea ei, iar licenta a fost prelungita cu 7 voturi pentru si 3 impotriva.

In sedinta precedenta, CNA respinsese, prin votul majoritatii membrilor, cererea de prelungire a licentei Prahova TV, dar o parte dintre membri au revenit asupra votului si au cerut discutii cu reprezentanti editoriali ai postului. Situatia a starnit nemultumirea altor membri ai Consiliului si a determinat-o pe Narcisa Iorga sa transmita un protest public ce a vizat inclusiv aceasta problema.

La discutiile desfasurate azi la CNA a fost prezent si un reprezentant editorial al postului prahovean. Acesta a spus, intre altele, ca:

  • "De-a lungul timpului au fost greseli. Este foarte, foarte greu ca televiziune locala sa formezi an de an zeci de oameni, ca unii sa plece, sa vina altii in locul lor. Conditiile economice nu ne permitem sa concuram cu televiziunile centrale, care iau oameni din provincie si noi ramanem fara. (...) Noi am remediat problemele dupa amenzile luate (...) Anul trecut, un an foarte greu, am luat o singura amenda."

Narcisa Iorga, membru CNA, in sedinta de azi:

  • Retinerile mele raman - folosirea unui limbaj neadecvat in emisiuni, lipsa de echilibru, chestiuni care se intalnesc si la dumneavoastra, si la altii (...) Eu imi pastrez pozitia, nu cred ca era necesar sa avem aceste discutii cu un reprezentant editorial (...) Propun din nou respingerea solicitarii de prelungire a licentei

Rasvan Popescu, membru CNA:

  • Vorbim de un post local aflat pe locul intai in preferintele publicului in Ploiesti. Nu trebuie sa ne referim la el doar din perspectiva electorala. (...) Sa lipsesti publicul din Ploiesti de postul lor cel mai important ar fi cel putin neobisnuit, daca nu gresit.