CNA urmeaza sa participe saptamana viitoare la un "maraton de dezbateri" pe tema libertatii de exprimare, care se va incheia cu semnarea unui protocol cu diverse organizatii pe tema schimbarilor ce ar urma sa fie aduse legii audiovizualului, a declarat, joi, presedintele CNA, Laura Georgescu. Dupa raportul MCV de ieri, aceasta declarase ca va propune modificari substantiale ale legislatiei audiovizuale, iar CNA a lansat saptamana trecuta o petitie prin care cauta sprijin public pentru modificarea legii.

Intrebata joi, la ce schimbari se refera, Laura Georgescu a declarat:

  • Pe 8 februarie, vinerea viitoare, avem un maraton de dezbateri la Palatul Parlamentului, care se va numi "Libertatea de exprimare - drept fundamental, dar nu absolut", care se va incheia cu semnarea unui protocol. Si acolo veti vedea o prima dezbatere pe ceea ce vrem sa modificam. Protocolul va fi intre CNA si toate ONG-urile si toate societatile care se ocupa de libertatea de exprimare si vor fi invitati inclusiv presedintii si membrii comisiilor de specialitate din Parlament.
  • Intrebata ce fel de schimbari vizeaza mai precis: Sunt schimbari impuse de realitatea celor zece ani de cand functioneaza legea. Nu sunt schimbari de restrangere a libertatii de exprimare. Mare atentie, de aceea dezbatem, ca sa priceapa toata lumea ca orice drept fundamental functioneaza in limite normale interne si externe. Din momentul in care le-ai depasit, ai intrat in zona abuzului. Vorbim de libertate de exprimare atata vreme cat se supune unor criterii de reglementare.