Un conflict deschis se infiripa din nou intre Antena 3, postul controlat de Dan Voiculescu, si Romania TV, postul parlamentarului PSD Sebastian Ghita. Miercuri seara, la Sinteza Zilei, Mircea Badea a vorbit despre "urmatorul atac cerebral al lui Striblea" si a facut glume pe seama starii de sanatate a realizatorului de la Romania TV. Joi, tot la Antena 3, liderul PNL, Crin Antonescu, s-a dezlantuit impotriva Romania TV, acuzand postul de "manipulare grosolana" in cazul ministrului Muncii, Mariana Campeanu, si amenintand RTV cu tribunalul. Imediat, Romania TV a reactionat cu un material in care descrie afirmatiile lui Mircea Badea la adresa lui Striblea drept un "atac josnic" si anunta ca sesizeaza CNA.

UPDATE joi, ora 22:00Mircea Badeape blog: Acum regret ca nu i-am urat atac cerebral lui Striblea

Mircea Badea a revenit, joi seara, pe blogul personal, cu o postare in care isi explica declaratiile la adresa jurnalistului Striblea, dar il ataca din nou in aceeasi termeni:

"Eu nu i-am urat lui Striblea sa faca atac cerebral. Am presupus ca va mai face unul daca, imediat ce a scapat de primul, se enerva ca Voiculescu nu statea in frig in fata spitalului. Ba mai mult, am anticipat ca foarte probabil voi fi coleg de atac cu teleastul. Textul citat nu se refera la urari. Cand am zis "sa speram" ma refeream la mobila, evident. Dar Rtv e un post de scelerati si de bolnavi mintal. De abia acum va urez sa crapati in chinuri."

UPDATE 22:55 Catalin Striblea: In breasla jurnalistilor e important ca fiecare sa se poata duce la culcare cu sufletul impacat... Eu pot sa o fac si o spun cu mana pe inima

Firul evenimentelor

La sfarsitul editiei de miercuri seara a emisiunii "Sinteza zilei", Mircea Badea s-a referit la Catalin Striblea, realizatorul Romania TV care a suferit, recent, un atac cerebral si care a trecut printr-o interventie la Spitalul Bagdasar-Arseni, aflat in colegiul unde a fost ales senator Dan Voiculescu.

Mircea Badea, la "Sinteza zilei" din 6 februarie:

  • Dl Striblea, il stiti pe dl Striblea? De la OTV 2, da? A facut atac cerebral, stii? Si l-au dus la Bagdasar-Arseni, unde l-au si tratat. Perfect. Motiv de bucurie pentru toata lumea. Si dl. Striblea, in prima interventie publica dupa doua saptamani de absenta pe caz de boala, a zis ca domnule, senatorul Voiculescu - deci asta a fost primul lui gand cand s-a trezit dupa moarte. Deci murise un pic, dupa care s-a trezit... Deci Voiculescu - cu gandul asta s-a trezit - Voiculescu, senator cum ar veni, din colegiul in care e si Bagdasar-Arseni, trebuia sa stea in frig, a zis, in fata spitalului, sa stranga bani pentru spitalul care se chinuie intr-o neagra pecingine. Si ca, intrucat Voiculescu nu a stat in frig in fata spitalului sa stranga bani, o sa faca el, jurnalistul, ceea ce senatorul nu a fost capabil. Ca acum nici nu mai e senator, deci e de doua ori incapabil. (...) Atunci, la urmatorul atac cerebral al lui Striblea, macar sa fie mobila  Louis Philippe in spitalul Bagdasar, ma gandesc, nu?
  • La interventia lui Mihai Gadea, care a spus "Sa speram ca nu e cazul": Sa speram ... Ca nu e cazul cu mobila? Sa speram ca e cazul cu mobila (liniste in platou). Ce? S-a inteles ce-am spus? Sa repet? (Mihai Gadea: Nu, se pare ca e clar)
  • Dar voi il stiti pe ala cu capul mare care semana cu Shrek, cu barba mare asa si care striga  Louis Philippe,  Louis Philippe si  Louis Philippe facea crrc (gesticuland din cap)? Era Striblea, ma.
  • Dupa ce Oana Stancu a prezentat o lista a obiectelor de mobilier de lux in cazul Bagdasar-Arseni: Atunci stai, ca s-au gandit la mine, pentru ca si pe mine ma paste atacul cerebral si, cand o sa fac si eu atac cerebral si o sa fiu coleg cu Striblea, sa am si eu pe ce sa fac spagatul. De aia au cumparat atatea scaune."

In replica, Romania TV a calificat, joi, comentariile lui Badea drept un "atac josnic la adresa lui Catalin Striblea: "i-a urat inca un accident cerebral". "Un atac fara precedent" in care "Badea a luat in ras accidentul cerebral al moderatorului de la Ultima Ora", noteaza Romania TV, care anunta ca va sesiza CNA in acest caz.

Pozitia RTV la afirmatiile de miercuri seara facute de Mircea Badea a venit, insa, joi seara, la foarte putin timp dupa ce liderul PNL, Crin Antonescu, a intervenit in emisiunea Alessandrei Stoicescu de la postul rival, Antena 3, pentru a ataca televiziunea lui Sebastian Ghita, in cazul ministrului Muncii, Mariana Campeanu. Crin Antonescu a calificat Romania TV - post identificat doar prin trimiteri la "bomba" suspiciunilor de coruptie de la Ministerul Muncii, prin stenogramele prezentate de acest post azi si prin alte cazuri de atacuri la adresa unor liberali - drept o televiziune "care dezinformeaza grav".

Titlul afisat pe ecran de Antena 3 in timpul interventiei lui Crin Antonescu era "Manipulare grosolana in cazul Campeanu".

Crin Antonescu la Antena 3, despre Romania TV (Inregistrarea emisiunii poate fi urmarita aici):

  • (...) E vorba de aceeasi televiziune care de cel putin o luna de zile, in fiecare zi, inventeaza ceva despre Partidul National Liberal. Nu doar despre mine. Desigur, imi revine partea leului. Sunt onorat. Dar nu doar despre mine. Exista o televiziune despre care am spus, fara sa ma refer la toata presa, ca zilnic isi dezinformeaza telespectatorii prin pseudostiri care nu au niciun sambure de adevar. In presa exista mereu interpretari, ne plac sau nu (...) Dar iata ca exista un loc in care pur si simplu se inventeaza. Vezi problema excluderii lui Calin Popescu Tariceanu, vezi problema intalnirii a 46 de parlamentari PNL nemultumiti, cu dl Chiliman si cu dl Tariceanu, vezi cum s-au rasculat liberalii (...) Astazi nu e nevoie sa dezmint eu, am inteles ca DNA a dat un comunicat oficial prin care spune ca nu exista niciun fel de cercetare, de suspiciune chiar asupra dnei Mariana Campeanu. (...) Despre stenograme nu le-am vazut, nu stiu ce cuprind, dar trebuie sa va spun cat se poate de clar ca niciodata Mariana Campeanu nu avea cum sa spuna asa ceva (...) Nu a existat o astfel de discutie. (...) Avem de-a face din nou cu inventii (...)
  • Cred ca ceea ce se poate face e ca dna Mariana Campeanu sau chiar PNL sa dea in judecata, sa actioneze, fie sa solicite clarificari asi rectificari, fie sa actioneze in judecata un organ de presa. Desi nu ne face nicio placere si am aparat mereu libertatea presei, chiar cand nu ne-au placut comentariile, cand ne-au deranjat exagerarile. Dar cand vedem asemenea minciuni sfruntate, trebuie sa ne vedem, cum zic americanii, in tribunal.
  • Eu pun acum problema corectitudinii si legalitatii in activitatea sa a unui post de televiziune care dezinformeaza grav, afectand imaginea unui partid, imaginea unor oameni zi de zi. Deci in momentul cand spui ca Mariana Campeanu e acuzata de mita, Mariana Campeanu fiind parlamentar, senator si ministru in Romania si DNA vine si spune oficial ca nu e adevarat, atunci ai o problema tu, sa spui din ce surse ai dat tu ca jurnalist asta, cu ce drept nu retractezi asta si de ce faci asta. (...) Pana a ajunge la institutii ale statului, am de-a face, totusi, cu o institutie de presa, daca nu cumva pe anumite portiuni lucrurile nu se confunda. Ca sa glumim putin.
  • (...) Va spun eu ca maine acolo va fi un nou scandal si o noua minciuna in legatura cu PNL.
  • Voi discuta cu dna Campeanu, care este principala victima a acestei manipulari grosolane, si vom vedea daca sau cine dintre noi - domnia sa ca persoana fizica sau partidul ca persoana juridica - deschide o actiune. Altceva nu avem ce face. Nu, nimeni nu va repara nici reputatia mizerabil atacata a dnei ministru, asa cum nu a a reparat-o pe a atator si atator oameni publici despre care s-au spus cele mai ingrozitoare minciuni, in diverse locuri. (...)