Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a adoptat joi un proiect prin care programele interzise minorilor sub 15 ani, de tip "Un show pacatos", vor putea fi difuzate pe TV numai de la ora 24.00, fata de ora 22.00 in prezent, pana la ora 06.00, scrie Mediafax. Tot astazi, CNA a decis sa amendeze postul Antena 3 cu 15.000 de lei pentru ca nu a informat obiectiv publicul cu privire la activitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si a presedintelui CSM, Oana Schmidt Haineala.

  • Programele interzise minorilor sub 15 ani, cu exceptia filmelor artistice si a documentarelor, vor putea fi difuzate pe posturile TV numai in intervalul 24.00 - 06.00 (fata de ora 22.00 in prezent). Prevederea face parte dintr-un proiect de Decizie de modificare a Codului audiovizualului, adoptat joi de CNA, transmite Mediafax. Potrivit proiectului, programele '15' vor fi insotite permanent de un semn de avertizare reprezentand un cerc de culoare alba, iar in interiorul acestuia, pe fond transparent, numarul 15 de culoare alba. Laura Georgescu, presedintele Consiliului, a declarat ca proiectul de Decizie de modificare a Codului audiovizualului va fi in dezbatere publica timp de 30 de zile. Decizia va putea intra in vigoare dupa publicarea sa in Monitorul Oficial.
  • CNA a decis amendarea postului Antena 3 cu 15.000 de lei, pentru emisiunile despre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informeaza Mediafax. CNA a constatat ca postul TV nu a informat obiectiv publicul cu privire la activitatea CSM si a presedintelui CSM, Oana Schmidt Haineala, aducandu-i acesteia acuzatii si incalcandu-i dreptul la propria imagine. Decizia a fost luata joi, dupa ce membrii CNA au analizat mai multe reclamatii primite de la CSM cu privire la aproximativ 20 de emisiuni difuzate in perioada 4 - 31 ianuarie la Antena 3. Intr-una dintre adresele transmise CNA de procurorul Oana Schmidt Haineala se face trimitere si la titluri din emisiunile de la Antena 3, intre care "Sef patat la CSM", "Planul secret al lui Basescu cu CSM", "Danilet, atacat de judecatori", "Basescu, atac disperat la justitie", "Cum isi aserveste Basescu Justitia - declaratii Mona Pivniceru ", "Tinut in arest 13 luni nevinovat", "Nou scandal la CSM", "Razboi pentru sefia CSM", "Schema intereselor din CSM", "Haineala, acuzata de violenta", "Haineala se leaga de scaun", "Un procuror acuza", "Haineala nu se da dusa".