AXN Spin, cel mai nou canal TV din portofoliul Sony Pictures Television Networks, este difuzat, incepand de vineri, 1 martie, in premiera la nivel national, in grila TV a Romtelecom, a anuntat operatorul de comunicatii. Avand ca public tinta adolescentii si tinerii, AXN Spin furnizeaza emisiuni, SF-uri, seriale de comedie, animatii sau filme horror, si va fi disponibil in toate pachetele de baza de pe platformele TV ale Romtelecom. Romania este a doua tara din Europa Centrala in care canalul este difuzat, dupa Polonia, unde a fost lansat in ianuarie 2012.

AXN Spin furnizeaza seriale de top din Statele Unite: Un varcolac adolescent, Victorie cu orice pret, Renegata, 90210, seriale anime cunoscute precum Naruto sau Dragonball Kai, muzica, filme si evenimente speciale. Alte trei canale din familia AXN (AXN, AXN Crime, AXN Sci-Fi) sunt disponibile in grila Romtelecom, in diferite pachete de baza.

"Lansarea AXN Spin in Romania a fost unul dintre scopurile noastre principale din acest an si suntem foarte bucurosi sa anuntam colaborarea cu Romtelecom in acest domeniu. Stiind ca publicul caruia se adreseaza canalul AXN Spin este pasionat de tehnologia telefoanelor mobile, de Internet si de comunitatile online, intelegem perfect cat de sofisticat este acesta", a declarat John Rossiter, Director General al SPT Networks pentru Europa Centrala.

Romtelecom a inregistrat anul trecut venituri de 619,6 milioane euro, in scadere cu 5,4% fata de anul anterior, insa profitul operational (EBITDA) a cerscut cu 39,5% pana la 166,1 milioane euro, conform datelor grupului elen OTE. Anul trecut, numarul liniilor de telefonie fixa a scazut cu 6,5% pana la 2,32 milioane linii, insa operatorul a inregistrat cresteri la serviciile de internet broadband - 1,11 milioane utilizatori si televiziune - 1,26 milioane utilizatori, in crestere cu 5,3% si respectiv 7,3% fata de anul 2011. In 2012, Romtelecom avea 7418 angajati, aproape la acelasi nivel ca in 2011.