Conducerea Televiziunii Romane anunta ca a incheiat procesul de restructurare a personalului din SRTv, presedintele Claudiu Saftoiu semnand deciziile individuale de concediere pentru cei 627 de angajati care au fost disponibilizati in urma selectiei personalului din SRTv, dupa ce, la 1 februarie 2013, au fost emise preavizele de concediere, potrivit unul comunicat al SRTV trimis redactiei.

Concedierea colectiva din SRTv sustine ca a fost una dintre masurile necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar si plata datoriilor acumulate.

Obiectivul a fost reducerea fondului de salarii al SRTv cu pana la 30 de procente. Salariile compensatorii vor fi platite esalonat. Cuantumul salariilor compensatorii este de aproximativ 2.750.000 de euro.

Actiunea SRTv care anunta triumfalist incheirea unui proces laborios de restructurare si reformare a institutiei pare necredibila in ochii oamenilor de media.

"TVR a inceput restructurarile cu 4 ani dupa media privata si anunta ca le-a terminat cu 5 ani inaintea noastra, a tuturor... Si ca urmeaza etapa de imbunatatire a continutului. Gata, s-au restructurat si pot sa ia creditul de zei de milioane de euro. Pe care, evident, nu l-ar fi luat niciodata daca nu erau companie publica!", scrie Catalin Tolontan pe blogul sau.